Gündem
22 Oca 2013 16:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:39

ANADOLU AJANSI BEYRUT BÜROSU HİZMETE AÇILDI

Anadolu Ajansı (AA) Beyrut bürosu, bugün düzenlenen törenle hizmete girdi.

Beyrut şehir merkezinde, birçok uluslararası medya kuruluşunun ofisinin bulunduğu binada saat 15.00’te düzenlenen törene, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk, Lübnan Enformasyon Bakanı Velid Dauk, Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ile Lübnan televizyonlarının ve gazetelerinin genel yayın müdürleri, AA Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer yöneticilerinden oluşan heyet katıldı.

Törende konuşan Lübnan Enformasyon Bakanı Dauk, AA’nın Beyrut bürosunun açılmasıyla iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açıldığını belirterek, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Dauk, ’’Ajansın Beyrut ofisinin açılışı, Beyrut’un hala uluslararası medya tarafından bağımsız bir ülke olarak tescil edildiğinin göstergesidir’’ dedi.

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Özyıldız, Türkiye’nin en önemli haber kuruluşu olan AA’nın Arapça Yayınlar Bölümü’nün Beyrut bürosunun açılmasının, Türkiye’den gelecek olan haberlerin bölgeye ulaşmasında önemli rolü olacağını söyledi.

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk de Türkiye’nin en eski ve en büyük ajansının, Beyrut bürosunun açılışının çok önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

’’Anadolu Ajansı dünyanın en büyük 10 ajansından birisidir. Günde 1000 haber, 1000 fotoğraf ve 200 görüntülü haber geçmektedir. Arapça yayınlarımız ajansın en önemli projelerinden biridir. Ajansın çalışmalarıyla Lübnan ile Türkiye arasındaki çok güzel ilişkiler, mükemmel hale gelecektir.’’

Açılış çerçevesinde ’’Arap Uyanışı’’ isimli fotoğraf sergisi de düzenlendi. Sergide Arap dünyasındaki değişim, AA foto muhabirlerinin gözünden çekilen fotoğraflarla aktarılıyor..