Ali Koç’un “Gerekirse alt lige ineriz” tehdidi “tiyatro…”

Fenerbahçe yönetimine yakın kaynaklardan edindiğim bilgiye göre, Ali Koç’un bu konudaki tüm söylemleri bir “taktik hamle…”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hafta sonunda oynadıkları olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından “olağanüstü genel kurul”a gitme kararı aldı. Bu genel kurulda Ali Koç’un gündeme getirdiği “gerekirse alt lige düşme dahil alınacak aksiyonlar” kararlaştırılacak…
Peki; kongreden, takımın ligde kalan maçlara çıkmaması ve otomatik olarak bir alt lige düşmesi kararı çıkarsa; bu, kime ne kaybettirecek?
Ve böyle bir karar, iddia edildiği gibi futbolumuzun biriken sorunlarının çözülmesi için bir “milat” olabilecek mi?
*
Fenerbahçe yönetimine yakın kaynaklardan edindiğim bilgiye göre, Ali Koç’un bu konudaki tüm söylemleri bir “taktik hamle…”
Amaç, sadece bu sezon yaşanan hakem Halil Umut Meler’in yumruklanması, Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Lig Finali’nin iptal edilmesi gibi skandallarla ağır bir şekilde yıpranan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nu gödevden çekilmeye zorlamak…
En önemlisi de sahaya giren Trabzonsporlu taraftarlara yumruk ve uçan tekme atan futbolculara ceza verilmemesini sağlamak…
Demem o ki… Fenerbahçe Genel Kurulu gerekirse bir alt kümeye düşme kararı alsa bile, Fenerbahçe Yönetimi bu “harakiri” denemesinden son anda vazgeçecek.
Yani aslında her şey Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu’nun Fenerbahçe’ye Trabzonspor maçıyla ilgili ceza vermemesi için yapılıyor.
Federasyon Yönetimi de bunu bildiği için, adı olaylara karışan Fenerbahçeli futbolculara “maçlardan men cezası” falan vermeyecek, olay “para cezası” ile geçiştirilecek.
*
Televizyonlarda yorum yapan Fenerbahçeli spor yazarlarına göre, kulüp üyelerinin ve taraftarlarının yüzde 90’ı “alt kümeye düşme” fikrini destekliyormuş!
Buna inanmak için gerçekten saf olmak gerek…
Çünkü bu kararın Fenerbahçe’ye de Türk futboluna da getireceği hiçbir şey yok.
Aksine; maddi ve manevi yüzlerce sakıncası var!
*
Kısacası…
Spor yazarı falan değilim ama işte buraya yazıyorum:
Hangi takımı tutuyor olursanız olun; bilin ki yaşananların hepsi “tiyatro…”
Fenerbahçe asla ligden falan çekilmeyecek; alt kümeye de düşmeyecek!
Ona da çok ihtimal vermiyorum ama Fenerbahçe yönetimi, tükürdüğünü yalıyormuş gibi görünmemek için takımı en fazla “bir ya da iki maç” sahadan çekecek…
Ancak, kulübün bir alt lige düşürülmesine neden olacak adımı atmayacak… Ve takım, üçüncü maçta bir yolu bulunup tekrar sahaya sürülecek.
Bu durumda da Fenerbahçe, bu sezonki şampiyonluğu elleriyle Galatasaray’a hediye etmiş olacak…
Bugüne kadar camiasına hiç şampiyonluk yaşatamayan Ali Koç da böylece “olası bir şampiyonluk kaybı” halinde yine başarısız olmakla suçlanmaktan kurtulacak; aksine “kahraman” ilan edilecek!