Polemik & Kulis
31 Mayıs 2010 14:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

AKŞAM'DAN CUMHURİYET'E TRANSFER!.. HANGİ İSİM CUMHURİYET'LE ANLAŞTI?

Akşam gazetesinde başarılı işlere imza atan muhabir Cumhuriyet gazetesine transfer oldu.

Akşam gazetesinin başarılı savunma muhabiri Barkın Şık, Cumhuriyet gazetesi ile anlaştı. Şık Akşam gazetesinde uzun süredir yaşanan ekonomik sıkıntılar sonucu Cumhuriyet gazetesinden gelen teklifi kabul etti.

Şık’ın ayırılması ile Akşam gazetesinden Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer’in ardından Cumhuriyet’e ikinci transfer gerçekleşmiş olacak. Gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut da cuma günü Habertürk ile anlaşmıştı.

GEREKÇE EKONOMİK

Çukurova grubunda uzun süredir yaşanan ekonomik sorun, maaşların sürekli gecikmesine neden oluyordu.

Akşam gazetesi çalışanları uzun bir süredir düzenli bir şekilde alamıyorlar ve yarın itibariyle 3 aylık maaş ödemesi yapılmamış olacak.

BARKIN ŞIK KİMDİR?

Asker bir babanın oğlu olan Barkın Şık Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. Daha önce Milliyet gazetesinde savunma ve diplomasi muhabiri olarak çalışmıştı. Şık, ardından Akşam gazetesinde Savunma muhabiri olarak çalışmaya başlamıştı.

Barkın Şık’ın en son Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın resmi internet sitesinden, ’Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması ve kollanması’ ile ilgili görev tanımını kapsayan bölümün siteden kaldırılması haberi ile gündeme gelmişti.