Medya
02 Eki 2015 11:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Akşam yazarından olay Ahmet Hakan yazısı! Yediği yumruk kaç şehide bedel?

Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz'in Ahmet Hakan'a saldırıyı kaleme aldığı bugünkü yazısı çok konuşulacak.

Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz'in "Bir gazetecinin yediği yumruk, kaç şehide bedel?" başlıklı yazısı polemiğin fitilini ateşleyecek.
Evinin önünde saldırıya uğrayan Ahmet Hakan ülke gündeminin ilk sırasına yerleşti. Siyasetçilerden birbiri ardına demeçler geldi. Başta mülteci krizi olmak üzere pek çok sorunla boğuşan Avrupa Konseyi, resmi bir bildiri kaleme alarak olaya tepki gösterdi.

ORANTISIZ TEPKİ
Türkiye'nin ve hatta dünyanın konuştuğu yumruklu saldırıya farklı bir açıdan bakanlar var. Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, saldırıya karşı verilen tepkiyi fazlasıyla orantısız buldu.
Yazar, olayı değerlendirdiği bugünkü köşesinde "Ülkeyi iç savaşa sürükleyen terör saldırılarına karşı sessiz kalanların, bir gazetecinin yediği yumruğu dünyayı yerinden oynatma sebebi sayması ikiyüzlüce değil mi?" diye sordu.

KOBANİ'DE NİYE SES ÇIKMADI?
ABD büyükelçisinin camları kırılan Hürriyet gazetesini yerinde ziyaret etmesini yadırgayan yazar, yazısına şöyle devam etti:
"Oysa 6-7 Ekim olayları sırasında PKK ve HDP’nin çağrısı üzerine 50 vatandaş korkunç şekilde linç edildiğinde ne ABD, ne Avrupa ve ne de Türkiye’deki medya ve siyaset çevreleri duyarlılık gösterdi. 7 Haziran’dan bu yana yüzlerce asker, polisimiz öldürüldü; PKK, doktorları, öğretmenleri, çocukları katletti; ama ABD ve Avrupa sadece soğuk, yüzeysel ve zoraki birkaç kelimelik açıklamayla yetindi. ABD elçisi neden PKK’nın uykusunda katlettiği polislerin evini yerinde görme gereği duymadı? Neden bomba konulan okullar ziyaret edilmedi?

HEP BİRLİKTE TERÖRE KARŞI ÇIKMAMIZ GEREKİYOR
Şiddete karşı duyarlılık kasan büyük medya kuruluşları, gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları da öyle. Bir sokak kavgasına gösterilen tepkinin yarısını yüzlerce can alan terör saldırılarına karşı neden gösteremediler. PKK'ya karşı ciddi bir tepki verebilselerdi, kendilerine yönelen şiddete yönelik protestoları daha anlamlı olabilirdi. Asker, polis, sivil demeden, çocuk-yaşlı ayrımı yapmadan cinayetler işleyen, katliamlar yapan bir örgüte, onun uzantısı partiye tepkisiz kalanların, bir gazeteciye atılan yumruk üzerine ülkeyi ayağa kaldırmaya çalışması ciddiye alınamaz. Şiddete tepki gösterelim ama önce hep birlikte teröre karşı çıkmamız gerekiyor."