Medya
18 Mar 2015 12:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Akşam yazarından bomba iddia! İmralı Zabıtlarını Demirtaş sızdırdı!

Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz bugün köşesinde İmralı zabıtlarını HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın başında olduğu HDP’deki bir ekibin sızdırdığını iddia etti.

Kurtuluş Tayiz bugünkü yazısında, çözüm sürecine zarar verdiği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedefi haline gelen Milliyet’in ‘İmralı zabıtları’ haberini HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sızdırdığını öne sürdü.

Bugünkü yazısını, dün partisinin grup toplantısında Erdoğan’a tek cümleyle seslenerek ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ diyen Demirtaş’a ayıran Tayiz, Demirtaş ile PKK lideri Abdullah Öcalan arasında bir ‘çekişme’ yaşandığını savunup bu iki isim arasında kıyaslama yaptı.

Demirtaş’ın ‘Öcalan’ın aksine’ AKP karşıtı olduğunu yazan Tayiz, “Demirtaş, Öcalan’ın aksine AK Parti’yle ‘kirli pazarlığa’ karşı! Demirtaş, Öcalan’ın aksine başkanlığa karşı! Demirtaş, Öcalan’ın aksine hükümete de güvenmiyor!” yorumunu yaptı.

Amaç Öcalan’a ayar vermekmiş

Yazısında, Demirtaş’ın bu karşıtlığı vurguladıkça ‘yükseleceğini’,  ‘HDP’nin, Erdoğan’a karşı sadece nefret politikası üretir hale getirildiğini’ savunan Tayiz, bu kapsamda ‘Öcalan’a ayar vermek için’ İmralı Zabıtları’nı da Demirtaş’ın sızdırdığını öne sürdü.

Tayiz, bu iddiasını şöyle kaleme aldı: “Selahattin Demirtaş’ın, dünkü grup toplantısını “Sayın Recep Tayyip Erdoğan seni başkan yaptırmayacağız” sloganlarıyla açıp bitirmesi gayet anlamlıydı. Demirtaş’ın bu konuda samimiyetinden kuşku duymuyorum; çünkü Demirtaş iki yıl önce İmralı zabıtlarını tam da bu yüzden sızdırdı. İmralı görüşmelerinin sızdırılma nedeni Abdullah Öcalan’ın “Tayyip Bey’in başkanlığını destekleriz” sözleriydi. O zabıtları sızdırarak, Öcalan’a ayar vermeye çalıştılar.”

‘Apo’ya darbe girişimi’

İmralı Zabıtları haberini  ‘Öcalan’a darbe niteliği taşıyan görüşme notları’ diye tanımlayan Tayiz, ‘sızdırmanın gerekçesi’ni ise şöyle anlattı:  “Ve bu bilinçli sızdırmanın gerekçesi ise “Öcalan’ın imajını düzeltme, elini güçlendirme!” Burası biraz komik ama gerçek; Kürt siyaseti içinden Apo’ya yönelik her darbe girişimi nedense “Öcalan’ın elini güçlendiriyoruz” biçiminde açıklanıyor. Apo’ya darbe yapıp, “elini güçlendiriyoruz” diyorlar.”

Söz konusu zabıtların yayınlanması Erdoğan’ı fena halde öfkelendirmiş, bu öfke Erdoğan ile Milliyet’in sahibi Erdoğan Demirören arasında geçen bir telefon görüşmesine yansımıştı. Haberi savunan bir yazı kaleme alan Milliyet yazarı Hasan Cemal de Milliyet’ten gönderilmişti.