Polemik & Kulis
16 Kas 2011 14:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:00

AKİT'TE KILIÇLAR ÇEKİLDİ! HANGİ İKİ YAZAR KCK YÜZÜNDEN KAPIŞTI? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Akit Gazetesi'nin iki köşe yazarı KCK operasyonları nedeniyle köşelerden atıştı.

Akit  Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Yener Dönmez ile köşe yazarı Ersoy Dede arasında KCK operasyonları nedeniyle polemik patladı.

Yener Dönmez, KCK operasyonları ile ilgili olarak Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Hüseyin Yayman’ı hedef alan bir yazı yazdı. Dönmez "O bir ideolog" başlıklı yazısında,KCK operasyonlarını eleştiren Hüseyin Yayman’ı şu sözlerle sert bir şekilde eleştirdi:

"Mesela Hüseyin Yayman... 24 şehidin verildiği Çukurca saldırısı gecesinin sabahında NTV’ye telefonla bağlanıp, ’Bunlar hep KCK operasyonları yüzünden oluyor’ demişti. Daha sonra PKK açıklama yaptı ve Çukurca saldırısının öldürülen 7 üst düzey PKK’lının intikamı için yapıldığını duyurdu. Türkiye’nin en milliyetçi üniversitelerinden biri Gazi’de hoca olan Hüseyin Yayman, PKK’nın bile ötesinde KCK savunma hattı kurmuş vaziyette anlayacağınız. Neredeyse Kılıçdaroğlu’nun Ergenekon için söylediği gibi, ’Yok böyle bir örgüt, varsa söyleyin gidip ben de üye olayım’ diyecek. Durumun vahametine bakın. Aslında birini tanımak için çevresine bakmak lazım. Kod Kemal’le düşüp kalkandan ne beklenir. Dün yine Habertürk TV’de çıkmış, KCK operasyonlarına yüklendikçe yükleniyor. İşi gücü, hocalığı, öğrencilerini bırakmış, kafayı KCK’ya takmış vaziyette. Sürekli ’dido’ diyen saplantılı reklam karakterleri gibi. BDP’li olunca memlekette suç işleme özgürlüğü var sanki. Bir hassasiyet bir hassasiyet."


Bu sert yazıya cevap aynı gazetenin köşe yazarı Ersoy Dede’den geldi. "Yanılıyorsun Yener” başlıklı bir yazı kaleme alan Dede yazısına; “kızma bana. Arkadaşız biz. Biraz dertleşeceğiz seninle bugün” diye başladı ve Yener Dönmez’e "Hüseyin Yayman’ın şehit sayısının artmasına sevineceğine olan inancın ise komik" ifadesinde bulundu. 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

23 Ekim’de yazılan yazıya cevap günler sonra dün geldi. Akit Ankara Temsilcisi Yener Dönmez, dünkü yazısının içinde Ersoy Dede’yi kastederek şöyle yazdı; “…..KCK muhibi Hüseyin Yayman’ı savunmak için tutuşan arkadaşım, Hz. Muhammed’i savunmak için köşende ayıracağın iki satırın yok mu?.....”

Dönmez’in yazı için seçtiği başlık ise ; Bu Ayıp Size Yeter’di. Başlık Ersoy Dede’nin başka bir konu için iki gün önce seçtiği başlığın aynısıydı.

YENER DÖNMEZ’İN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bakalım Akit yazarları arasındaki kalem polemiği daha ne kadar sürecek, polemikte neler yaşanacak?

MEDYARADAR/ÖZEL