Medya
16 Ağu 2014 09:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:34

Akit yazarı köşesinde duyurdu Gülen'e dava açıyor!

Erdoğan'ın Çankaya'da da "paralel çete" ile mücadeleye devam edeceğini yazan Hasan Karakaya'nın ağır cümlelerine Gülen'in avukatları dava açıyor.

Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya, bugün köşesinde Başbakan Erdoğan'ın il başkanlarına yaptığı konuşmadan uzun pasajlara yer verdi ve Erdoğan'ın Çankaya'da da "paralel çete" ile mücadeleye devam edeceğini yazdı.
Gülen'in avukatları ise Twitter hesabından Karakaya hakkında manevi tazminat davası açılacağını duyurdu.

İşte Karakaya'nın yazdıklarından bir bölüm:

PARALEL İHANET ÇETESİ
Bütün bunlar tamam da;
“Paralel ne olacak?”
Öyle ya;
Başta “Tayyip Erdoğan, ailesi ve hükümeti” olmak üzere, “hedef” almadıkları, “itibar suikastı” yapmadıkları, “iftira” atmadıkları, “beddua” etmedikleri insan kalmadı!..
Tek hedefleri; “Erdoğan’sız bir Hükümet”ti... “Erdoğan’ı devirebilmek” için “alçakça senaryolar” yazdılar, “namertçe kumpaslar” kurdular, “ahlâksızca operasyonlar” yaptılar.
Peki; bu “alçak”ların, bu“şeref”sizlerin, bu “haysiyetsiz”lerin, bu “namert”lerin de mi“Cumhurbaşkanı” olacak Erdoğan?..
Hayır, olmayacak!.. Çünkü, “Paralel Yapı” denilen “ihanet şebekesi”nin hedefi “Türkiye Cumhuriyeti Devleti”dir... Evet, bu çete “Devlet için tehdit, devlet için tehlike”dir!..
Dün, öyle dedi Erdoğan;
l “Paralel ihanet çetesinin hedefi Recep Tayyip Erdoğan, onun ailesi, çalışma arkadaşları, yol arkadaşları değildir... Bu çetenin hedefi istiklalimizdir, bayrağımızdır, vatanımızdır, milletimizdir, bunun böyle bilinmesi lazım... Eğer hâlâ bunu göremeyenler varsa, gözlerindeki ve kalplerindeki mührün açılması için ben Rabbime dua ediyorum... Ama bunu gördüğü halde; şahsi ikbali için ihanete göz yumanlar varsa, onları da sizin ve milletimizin takdirine havale ediyorum. Basit hesaplarla bu mücadeleden asla geri durulamaz.
‘Efendim böyle bir şey yaparsak acaba yargıda başımıza bir şey gelir mi?’ diye düşünenlere diyorum ki; Ya bir kere ölür bir insan. Her gün ölmenin ne anlamı var?”
l “MİT’ten başbakana, sivil toplum kuruluşlarından cumhurbaşkanına kadar herkesin şantajla diz çöktürülmek istendiğini ve her tarafın dinlendiğini ifade eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Hizmet, fedakarlık, cefakarlık dediler, saf, temiz bir kitleyi hem maddi, hem manevi iliklerine kadar sömürdüler. Oradan devşirdikleri gücü, ülkenin ve milletin aleyhine kullanmak istediler. Üzerimize mertçe gelmediler, sinsice, gizlice, gözetleyerek, izleyerek, montajlar yaparak, takip ederek, kaydederek, yani en alçakça metotlarla bizi sindirmek istediler.”
l “Bunların ilkesi falan yok... Bunlar kıbleyi, mıbleyi her şeyi kaybettiler. Bir oluşumun bir ilkesi olur, kuralları olur. Bunların böyle bir şeyi yok, her şey ortada. Bunları anlatmama gerek var mı kardeşlerim? Bunları siz yaşadınız zaten.”
l “Kim bunların arkasına takılırsa, milletin iradesi karşısında hezimete uğrar. Aileleri çökerttiler. Aileleri birbirinden ayırdılar. Kim bunlara kol, kanat gerer, korur ve kollarsa milletten gereken cevabı alır.”

BU MESAJ İYİ OKUNMALI
Şöyle diyenler çıkabilir:
“Erdoğan bunları söylüyor da, 28 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı’nı devralacak... Ondan sonra Paralel’le nasıl mücadele edecek?”
Erdoğan, dünkü konuşmasında “böyle düşünenler”in tereddüdünü de giderdi ve özetle dedi ki;
l “12. Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra da, şahsen bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğim.”
l “AK Parti’nin, 27 Ağustos’taki genel kuruldan sonra da paralel ihanet çetesiyle mücadelesinin aynı kararlılıkla sürdürmesi millete verilmiş bir sözdür, vaattir.
Genel başkanlık ve Başbakanlık makamına gelecek arkadaşımızın da ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapıya, hiçbir şekilde müsamaha göstermemesi; hem bizim, hem de milletimizin beklentisidir.
Kaldı ki; Milli Güvenlik Kurulunda da bununla ilgili kararımızı aldık, artık bu bizim resmi kayıtlarımıza da farklı şekilde, kod adıyla girmiştir ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir yapıdır bu.”
Gördüğünüz gibi;
“Erdoğan’ın mesajı gayet net”tir...
27 Ağustos’taki kongrede kim “Genel Başkan ve Başbakan” olursa olsun; “Paralel İhanet Çetesi” ile “kararlılıkla mücadele” etmek ve “kesinlikle taviz vermemek” zorundadır.
Malûm; Tayyip Erdoğan, dün “il başkanları”na hitap etti...
Bir anlamda dedi ki;
“İl Başkanları size söylüyorum,
Yeni Başbakan sen anla!”
Yeni Başbakan kim olursa olsun; “Paralel İhanet Çetesi” ile mücadelede bir “gevşeklik”gösterir, “denge hesapları” yapar ya da “halkın beklentileri”ni kulak ardı ederse, bunu“siyasî hayatı” ile öder ve silinir gider!.. Hem “siyaset”ten silinir, hem de “halkın gönlü”nden!..
Çünkü bu halk; gerek 30 Mart’ta, gerek 10 Ağustos’ta; “Paralel Çete ile mücadele edilsin”diye oy vermiştir... Milletin bu mesajı; “Bütün AK Partililere”dir!.. Bu “fesat yuvası”dağıtılmazsa, dağılan AK Parti olur!..
Erdoğan’ın mesajı iyi okunmalıdır!..
Devlet Bahçeli bile yapmaz bu hesabı!

GÜLEN'İN AVUKATLARI DAVA AÇACAĞIZ