Medya
23 Oca 2016 10:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:18

Ahmet Hakan o tekzibe böyle isyan etti: Dillerimi Hâkim Bey, bağlasan durmaz!

Reza Zarrab ile ilgili yazdığı yazılar için sürekli tekzip yayımlanması kararını veren mahkemeye Ahmet Hakan, köşesinde isyan etti.

Çetin Altan'ın oğlu Ahmet Hakan yargılanırken yazdığı bir yazıdan esinlenerek Sezen Aksu'nun bestelediği şarkı Hakim Bey'in sözlerini biraz değiştirerek yayımlayan Ahmet Hakan hem tekzibi yasal gerekliliği gereğince yayımladı hem de şarkıyla sitem etti.

İşte tekzip kararı veren Hâkim Bey'e sesleniş başlıklı yazıdan dikkat çeken bölümler:

REZA Zarrab denilen şahsın her tekzip talebine hep olumlu cevap veren Hâkim Bey'e, buradan "Hâkim Bey" adlı şarkının sözlerini azıcık değiştirerek sesleniyorum:
*
Sussan olmuyor.
Susmasan olmaz.
Dil dursa Hâkim Bey, sahtekâr çıkmaz temize.
*
Yazsan olmuyor.
Yazmasan olmaz.
Kaleme tedbir koma, tek durmaz Hâkim Bey.
İkide bir tekzip verme, bu olmaz Hâkim Bey
*
Şikâyetim var cümle yasaktan.
Dillerimi Hâkim Bey, bağlasan durmaz.
*
Gelsin jandarma, polis karakoldan.
Bizim memlekette sahtekâra Hâkim Bey, sahtekâr denir, eyvah!
*
Kanun üstüne kanun yazsalar...
Tekzip üstüne tekzip verseler...
O herif yine de sahtekârdır Hâkim Bey.
Söz uçar yazı iki cihanda...
Eyvah, Hâkim Bey, eyvah!

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

21 Eylül 2015 tarihli Hürriyet gazetesinde Ahmet Hakan imzalı "BİR DAHA SÖYLÜYORUM: REZA BİR SAHTEKÂRDIR" başlıklı bir köşe yazısı yayınlanmıştır.
Yazı aslen teknik anlamda bir "köşe yazısı" olmayıp önce Türk adalet sistemi ve Yüce Türk Mahkemelerine, sonra da müvekkilime yönelik yoğun bir hakaret kastının devamı olarak kaleme alınan bir "saldırı"dır.
Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra bunun bir "eleştiri" olduğu yönünde savunma yapmayı alışkanlık haline getiren ve bağımsız Türk Mahkemelerine hakaret etmeye cüret eden Ahmet Hakan'a "bir daha söylüyoruz ki";
- Hukuk bir gün herkese lazım olacaktır.
- Kaldı ki; bu derece yoğun bir şiddet karşısında müvekkilimin sessiz kalması beklenemeyeceği gibi, haksız saldırıya uğrayan kişinin Türkiye Cumhuriyeti yasaları ile düzenlenen ve Anayasa ile güvence alınan haklarını korumak adına giriştiği kutsal mücadele hiçbir suretle "eleştiriye" açık bile değildir.
Bu doğrultuda olmakla; bu zihniyet değişmedikçe ve saldırılar devam ettikçe sorumluların tamamı bağımsız Türk Mahkemeleri önünde hesap vereceklerdir.
Tüm hukuki ve cezai talep ve başvuru haklarımız saklı kalmak kaydıyla cevap ve düzeltme metninin Basın Kanunu hükümleri çerçevesinde yayınlanmasını talep ve rica ediyoruz.
Saygılarımla,Rıza SARRAF (Reza ZARRAB) Vekili Avukat Şeyda YILDIRIM

Yazının tamamı için tıklayın