Medya
03 Ara 2015 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:13

Ahmet Hakan o iddiaya yanıt verdi: Alo Fatih bitti Alo Ahmet dönemi mi başladı?

Ahmet Hakan, 'Tarafsız Bölge' yayınıyla ilgili kendisine sosyal medyadan yöneltilen eleştirilere köşesinden yanıt verdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında CNN Türk'te yayınlanan ve "Tarafsız Bölge"nin, Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili bölümünde ekrandaki KJ'nin Gülten Kışanak2tan gelen SMS sonucu değiştirilmesine sosyal medyadan gelen eleştirilere yanıt verdi.

Yazısında, KJ'de yazılı olan; "Diyarbakır’da Tahir Elçi’nin öldürüldüğü çatışmada iki polis de şehit oldu” cümlesinin yanlış anlaşılmaya mahal verebilecek türden bir ifade olduğunu belirten Hakan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın konuyla ilgili kendisini SMS'le uyardığını ve mesajında da “Ekranınızda yer alan başlık, yanlış anlamalara yol açabilecek türden bir başlıktır” ifadelerini kullandığını belirtti.

Ardından sosyal medyadan tepki mesajları aldığını belirten Hakan, "Neymiş efendim, Gülten Kışanak “şak” diye emretmiş, biz de “tak” diye yerine getirmişiz. Neymiş efendim, “Alo Fatih” gitmiş, yerine “Alo Ahmet” gelmiş" dedi ve "Hayatları “alo”larla şekillenenler, herkesin hayatının “alo”larla şekillendiğini zannedermiş.Hadi yürüyün gidin işinize be!" sözleriyle sert yanıt verdi. 

İşte Ahmet Hakan'ın  'Alo Ahmet' işler mi bize? başlıklı yazısı:

TAHİR Elçi'nin katledilmesinin tartışıldığı "Tarafsız Bölge" programındayız.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'tan canlı yayında bir telefon mesajı aldım.Mesajda "Ekranınızda yer alan başlık, yanlış anlamalara yol açabilecek türden bir başlıktır" yazıyordu.
*
Hemen baktım başlığa.Şöyle deniyordu:"Diyarbakır'da Tahir Elçi'nin öldürüldüğü çatışmada iki polis de şehit oldu."
*
Gerçekten de başlık, yanlış anlamalara yol açabilecek bir başlıktı.Sanki Tahir Elçi'nin de içinde yer aldığı bir çatışma çıkmış, bu çatışma sonucu iki polis de şehit olmuş gibi bir ifade...Cümlenin maksadı, tabii ki bu değildi.Ama biraz zorlandığında böyle anlaşılabilirdi.
*
Ben de gizli kapaklı falan değil canlı yayında herkesin huzurunda "Arkadaşlar, Gültan Kışanak uyarısında haklı, bu başlığı değiştirelim lütfen" dedim.Ve başlık değiştirildi.
*
-Bizim bütün programlarımızı "acaba ne malzeme buluruz" diye saniye saniye takip eden...
-Bizim bütün canlı yayınlarımızda kafalarımızı kaşımamızdan bile türlü türlü anlamlar çıkaran...
- Bizim bütün yayınlarımızda söylenen heceleri bile yakından izlemeye alan... Kifayetsiz muhterisler, bu olay üzerine..."Yaşasın, işte yakaladık" falan diye zil takıp oynayama başladılar.
*
-Neymiş efendim, Gültan Kışanak "şak" diye emretmiş, biz de "tak" diye yerine getirmişiz.
-Neymiş efendim, "PKK, Ahmet Hakan'a manşet sildirtmiş."
-Neymiş efendim, "Alo Fatih" gitmiş, yerine "Alo Ahmet" gelmiş.
*
Bu kifayetsiz muhterislere sesleniyorum: Ey kifayetsiz muhterisler!
*
O başlık, eğer "yanlış anlamalara yol açabilecek" bir başlık olmasaydı...Değil Gültan Kışanak, feriştahı gelse ve hatta o feriştah kafamıza silah dayasa... O başlıktan tek bir harf bile değiştirmezdik.
*
Bir başlık, eğer "yanlış anlamalara yol açabilecek" bir başlık ise...Değil Tayyip Erdoğan, AK Parti Çemişgezek Sarıçeşme mahalle sorumlusu bile en kibar şekilde uyarsa...O başlığı anında değiştiririz.
*
Biz gazeteciyiz a be zavallılar.
-Biz sizin gibi doğrunun kimden geldiğine bakmayız, biz doğruya bakarız.
-Biz sizin gibi sözü kimin söylediğine bakmayız, ne söylendiğine bakarız.
-Bizim sizin gibi lider ve parti derdimiz yok, bizim sadece hakikat derdimiz var.
*
Hayatları "alo"larla şekillenenler, herkesin hayatının "alo"larla şekillendiğini zannedermiş.Hadi yürüyün gidin işinize be!

AHMET HAKAN'IN YAZISININ TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ