Polemik & Kulis
08 Tem 2015 16:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:43

Ahmet Hakan o fotoğraf ile ilgili konuştu! Bahçeli çay mı içiyordu?

Devlet Bahçeli'nin eleştirilen fotoğrafıyla ilgili Ahmet Hakan Twitter hesabından açıklama yaptı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın röportaj yaptığı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin fotoğrafı tartışmalara neden olmuştu. Bahçeli’nin elinde çay bardağının olması Ramazan ayı nedeniyle yandaş medya ve sosyal medyada eleştirilere neden olurken, Ahmet Hakan konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

Bahçeli’nin yayınlanan fotoğrafının arşiv fotoğrafı olduğunu belirten Ahmet Hakan, “Bahçeli röportajında yayınlanan "bahçeli cay içerken" fotoğrafı, arşiv fotoğrafıdır. Bahçeli'nin daha önce çekilmiş bir fotoğrafıdır.” şeklinde yazdı.

Hakan açıklamasının devamında Bahçeli ile röportajını gündüz yaptığı ve Bahçeli’nin niyetli olduğunu şu ifadelerle belirtti:

“Bizim görüşme yaptığımız gunduz saatinde bahçeli niyetli olduğu icin cay içmemiştir. tezvirat yapanlar her acıdan utanmalıdır.”




O FOTOĞRAFI BEN ÇEKTİM
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı ve Hürriyet Gazetesi foto muhabiri Rıza Özel fotoğrafı çeken kişi. Özel twitter hesabından işin aslını şu sözlerle açıkladı;

-"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elinde çay bardağı olan karesini 11 Haziran'da çekmiştim. Yeni bir fotoğraf değil, arşivden bir kare."

İşte Özel'in Twitter'da paylaşarak iddiaları çürüttüğü o fotoğrafları: