Polemik & Kulis
15 Tem 2011 09:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:34

AHMET HAKAN, BANU GÜVEN'İ MEKTUPLA VURDU! SORU SORMAYI BİLMEDİĞİ İÇİN İŞİNDEN OLDU!

“Banu Güven soru sormayı bile beceremediği için işinden oldu” diyen Ahmet Hakan bu kez de Güven'in Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektubu da eleştirdi.

İşte Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’ın konuyla ilgili bugünkü köşe yazısı

Banu Güven’e neden destek vermedim?

Bir gazetecinin “siyasi tutumu” nedeniyle işinden olmasına tabii ki karşı çıkarım.
Ama bunun için öncelikle o gazetecinin, sadece ve sadece “siyasi tutumu” nedeniyle işinden olduğunu en azından gayet net bir şekilde ortaya koyması gerekir.
Mesela en basitinden çıkıp “Ben siyasi tavır aldım ve işimden kovuldum” demesi, diyebilmesi gerekir.
En azından kendisinin işine son veren kurumuyla hesaplaşma cesaretini göstermesi gerekir.
Kaybedeceği hiçbir şey kalmamışken bile Başbakan’a “Lütfen bizi biraz daha az korkutabilir misiniz Başbakanım” diye mektup yazmak, en azından iktidar baskısıyla işinden edildiğini ima eden bir gazeteciye yakışmaz.
Kurumunla hesaplaşma, iktidarla hesaplaşma... Sadece “Hükümet bastırdı işinden oldu” efsanesinin beslenip büyümesine katkı sağlayacak birkaç küçük adım at... Bu durumda birilerinin çıkıp da “Mesele belki de performanstır” deme hakkı doğar.
Ben işte o haktan yararlandım.
Fazla abartmayalım: 48 kalem “Banu Güven siyasi duruşu nedeniyle işinden oldu” derken bir kalem de varsın “Banu Güven soru sormayı bile beceremediği için işinden oldu” deyiversin. Ne olur ki?
Gelelim “Banu Güven’in başına gelen bir gün senin de başına gelir” türünde uyarılarda bulunanlara... Bu tür uyarılarda bulunanlara, “Öyle bir durum olursa Banu Güven için gösterilen tepkilerin aynısının benim için de gösterilmesine fitim” diyorum, başka da bir şey demiyorum.