Medya
02 Şub 2015 17:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:01

Abdülkadir Selvi'den 'Uhud' uyarısı!

Yeni Şafak yazarı Selvi "Yeter ki, Uhut'taki okçular gibi ganimet peşine düşüp yerlerimizi terk etmeyelim." yazdı

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, "Erdoğan-Davutoğlu uyumu sürdüğü sürece Anayasa'yı da değiştiririz, Başkanlık sistemini de getiririz. Yeter ki, Uhut'taki okçular gibi ganimet peşine düşüp yerlerimizi terk etmeyelim. Gün nefsimizi ayaklar altına alma günü" dedi.

Selvi'nin bugün kaleme aldığı köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bununla birlikte Davutoğlu da emanetçi bir Başbakan olmadığını gösterdi. Çalışkanlığı, entelektüel birikimi, temiz geçmişi ve iç politikadaki hakimiyeti ile milletin gönlünde yer etti.

28 Ağustos tarihinden bu yana milletimiz Erdoğan'ın yanında kalbinin bir köşesinde de Davutoğlu'na yer açtı.

AK Parti hafta sonu Afyon'da 2015 seçim stratejisi üzerinde çalıştı. Görünen özgürlükçü Anayasa ve siyasi istikrar talebi ile çıkacak seçmenin karşısına. Başkanlık sistemi önerisi ise yeni Anayasa'nın içinde yer alacak.

Eğer Başkanlık sistemini getireceksek, öncelikli olarak Başbakan'ın bu seçimlerden başarıyla çıkması lazım. Yani Davutoğlu başarılı olmalı ki 2015 seçimlerinde Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğa ulaşabilelim. Başarısız olan bir Davutoğlu ile Anayasa'yı nasıl değiştireceğiz? O yüzden Erdoğan ve Davutoğlu uyumu üzerinde titrememiz gerekiyor. Aralarındaki diyalog kanalları açık. Sık sık bir araya gelip, her sorunu açıklıkla konuşabiliyorlar. Kimi zaman kamuoyuna aksetmeyen görüşmeler yapıyorlar. Erdoğan-Davutoğlu uyumu sürdüğü sürece Anayasa'yı da değiştiririz, Başkanlık sistemini de getiririz.

Yeter ki, Uhut'taki okçular gibi ganimet peşine düşüp yerlerimizi terk etmeyelim.
Gün nefsimizi ayaklar altına alma günü.