Polemik & Kulis
26 Tem 2015 15:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

Fikret Orman'dan Aziz Yıldırım'a sert sözler: 15-16 yaşındayken...

Beşiktaş Kulübü başkanı Fikret Orman, Aziz Yıldırım için ağır eleştirilerde bulundu.

Beşiktaş Kulübü başkanı Fikret Orman, Avusturya kampında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.
Fikret Orman'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"GOMEZ İLGİLENDİĞİMİZ TEK OYUNCU DEĞİL"
"Mario Gomez çok kaliteli bir oyuncu. Özellikle Bayern Münih gibi bir takımda yıllarca oynamış biri hakkında yorum yapamam. Fakat Beşiktaş yönetiminin mali gerçekleri var. Biz de adalet var. Hiçbir oyuncunun parasını önce ya da sonra yatırmıyoruz. Hepsi aynı anda alıyor. Hiçbir futbolcumuza teminat mektubu vermeyiz. Beşiktaş'a güvenmeyen oyuncuyu almayız. Yıldız oyuncu gelecek diye tavizlerde bulunmayız. Transfer yapmak kolay ama bu zihniyetlerle Türk sporunun geldiği nokta belli. Gomez ilgilendiğimiz bir oyuncu ama tek ilgilendiğimiz oyuncu o değil."

"GÖKHAN KESKİN'İ GÖREVE GETİRİYORUZ, YURTDIŞINDA BİR KULÜP ALACAĞIZ"
"Şenol Güneş'in çok titiz bir yapısı var. Her konunun detayıyla ilgileniyor. Yanında Tamer hocamız var. Hocamız A Takım'ın kendi kontrolünde olmasını istiyor. Eski futbolcumuz Gökhan Keskin göreve gelecek, şu anda kontratlar hazırlanıyor. Beşiktaş şantiye gibi oldu. Her yerde tesis yapıyoruz. Seneye yurtdışında bir futbol takımı alacağız."
"Biz oyuncularımızı kaybetmek için değil, kazanmak için çalışıyoruz. Bunun içinde yurt içinde ve yurt dışında takımlara ihtiyacımız var. Gökhan hocamız da bu göreve gelecek. Çok önemli bir görev veriyoruz ona. A takımla alakalı tüm sorumluluk ise Şenol Güneş'te."

"GÖKHAN TÖRE'YE TEKLİF HABERLERİ YALAN"
"Gökhan Töre bizim takımımızın ve Türk futbolunun önemli bir starı. Beşiktaş futbolcu satarak para kazanan bir kulüp değil, oyuncularıyla şampiyonluk kazanarak büyüyen bir kulüp. Bir takımdan çok oyuncu satıp, çok oyuncu alırsanız toplama bir takım haline geliyor ve başarı gelmiyor."
"Geçen sezona baktığımız zaman Demba Ba ve Sivok'u gönderdik. Bizim takımımızın bir sistemi var. Biz 1-2 tane transfer yapacağız. Gökhan Töre için yazılan transfer haberleri yalan. Böyle teklifler gelmedi."

"QUARESMA'YI O DÖNEM GÖNDERDİK ÇÜNKÜ..."
"Quaresma'yı biz gönderdik, biz getirdik. Ricardo zaten çok iyi bir çocuk. İyi bir profesyonel. Biz geldiğimizde Veli Kavlak 400 bin Euro, Necip 200 bin Euro, Quaresma ise 3 milyon 750 bin Euro alıyordu. Yerli futbolcular para almazken, Ricardo'nun parası yatıyordu. Biz göreve geldiğimizde bunu değiştirdik. Quaresma kalitesiz olduğu için takımdan gönderilmiş değildir. Quaresma'ya gitmeden önce 2 yıllık sözleşme teklif ettik. Anlaşma olmadı ve yollarımızı ayırdık."
"Quaresma şimdi bizle, zamanla beraber bazı şeyleri daha iyi anladı. Oyuncular ve ben Beşiktaş'ta olduğumuz için "büyük" sıfatı taşıyoruz. Vodafone Arena'ya dönüyoruz. Bu transferin şov tarafı da var. Çok önemli ofansif kuvveti olan bir takım olduk. Çok daha başarılı bir sezon yaşayacağımızı düşünüyorum."

AZİZ YILDIRIM İÇİN SERT SÖZLER
Van Persie artık Fenerbahçe 'nin oyuncusudur. Hayırlı olsun. Onun için artık konuşmak anlamsız. İyi oyuncu olmasa biz ilgilenmezdik zaten kariyeri belli bir oyuncu. Aziz Yıldırım'ın bir üslubu var. Ben o üslubu 15-16 yaşında bıraktım. Beşiktaş Kulübü'nün başka camialara saygı duyan bir polemiği vardır. Biz böyle öğrendik, bunu da sürdüreceğiz."

SANTRAFOR VE ÖN LİBERO TRANSFERİ DÜŞÜNÜYORUZ
"Dönem dönem çok üzüldüğüm oluyor. Beşiktaş Başkanı olmak benim hayatımda elde ettiğim en büyük şeref. Herkes tatil yaparken biz çalışıyoruz. Beşiktaş ilk kez sezona futbolcusuna borcu olmadan başlıyor. Vodafone Arena'nın bu sene biteceğini herkes biliyor. Bunlar emekle oluyor. Santrafor ve Veli'nin durumuna göre ön libero düşüncemiz var. Kaleci transferiyle alakalı bir düşüncemiz yok."