Polemik & Kulis
21 Tem 2018 14:33 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:46

Olay iddia! CHP yeni TV kanalı için harekete geçti!

Bazı CHP MYK üyelerinin doğrudan parti yönetimine bağlı bir kanal için harekete geçtiği iddia edildi.

İletişimden sorumlu genel başkan yardımcısı Tuncay Özkan müteahhit Ahmet Kopuz'a ait TV kanalını CHP adına satın almak için görüşmeler yapıyor.

Bilindiği gibi, daha önce yerel yayın (Karadeniz) yapan Kültür Radyo Televizyonu (KRT), ekonomik nedenlerle 5 Ağustos 2018 günü yayınına son vereceğini açıklamıştı.

CHP ise bir süre önce muhalif medyayı desteklemek için karar almış, görevi iletişimden sorumlu genel başkan yardımcısı Tuncay Özkan'a vermişti.

CHP kulislerinden sızan bilgilere göre, Halk TV'nin Deniz Baykal'ın yakınlarına ait olması ve Kurultay sürecinin yaşandığı bu günlerde Muharrem İnce'yi desteklemesi, CHP yönetimini doğrudan MYK'ya bağlı bir TV arayışına ittiği belirtiliyor. Özkan ve Toprak'ın, doğrudan kendilerinin yönlendireceği bir yayın organı istediği ileri sürülüyor.

Muhalif yayın yapan TELE 1'in ise doğrudan CHP ile organik bir bağının olmaması, bütün muhalefet kesimlerini içermesine karşın bağımsız bir çizgi izlemesinin de bu arayışın nedenleri arasında olduğu belirtiliyor. Merdan Yanardağ yönetimindeki TELE 1 TV, bir buçuk yıllık yayın hayatına karşın, başarılı bir grafik izleyerek yaygın bir izleyici kesimine ulaşmıştı. TELE 1 TV, özellikle 16 Nisan Referandumu ve 24 Haziran seçimlerinde dikkat çeken bir yayın politikası izlemişti.

Yönetime gelebilecek eleştirileri de göğüslemek amacı ile oluşturulacak kanalın, özellikle olası kurultay öncesine yetişmesi için Tuncay Özkan ve Erdoğan Toprak'ın hazır bir kanalı almak üzerine yoğunlaştığı belirtiliyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu girişimden haberi olup olmadığı ya da destekleyip desteklemediği ise henüz bilinmiyor.

KRT'yi de daha önce CHP'li Gürbüz Çapan almak istemiş, ancak satış gerçekleşmemişti.