Polemik & Kulis
15 Tem 2014 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:27

Nazlı Ilıcak'tan Nedim Şener'e ağır yanıt! Kuyruk acısı...

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, odatv davasından tutuklanan gazetecilerden Nedim Şener'e hitaben kaleme aldığı yazıda suçlamalara yanıt verdi.

AİHM'in Şener ve Ahmet Şık için verdiği adil yargılanma ihlali kararından dolayı Nedim Şener'in kendisine haksız ithamlarda bulunduğunu savunan Ilıcak, "Sanki ben, Oda TV davasını Ergenekon’la irtibatlı görmüşüm ya da tutuklanmalarını haklı bulmuşum gibi bir izlenim yaratmaya çalışıyor." dedi. Şener ve Şık'ın tutuklanmalarına hep karşı çıktığını iddia eden Ilıcak, eski yazılarından ilgili pasajları paylaştığı yazısında "hem gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını savundum hem de Oda TV davasının Ergenekon’la irtibatını gösteren somut bulgular olmadığını defalarca belirttim." diye yazdı.

KUYRUK ACISI BURADAN KAYNAKLANIYOR...

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın “adil yargılanmadığı” hususunda hüküm verdi. Şener, bu kararı, bana hücum etmek için vesile bildi. Sanki ben, Oda TV davasını Ergenekon’la irtibatlı görmüşüm ya da tutuklanmalarını haklı bulmuşum gibi bir izlenim yaratmaya çalışıyor. Oysa ben Şener’i, sadece “İstihbarat Yalanları” isimli kitapta manipülasyona açık bilgiler kullandığı için eleştirdim ve iddialarının bilahare doğrulanmadığını yazdım. Kuyruk acısı buradan kaynaklanıyor. Nitekim hiçbir televizyon kanalında karşılıklı tartışmaya yanaşmadı.
....

GAZETECİLERİN TUTUKSUZ YARGILANMASINI SAVUNDUM

Görüldüğü gibi, hem gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını savundum hem de Oda TV davasının Ergenekon’la irtibatını gösteren somut bulgular olmadığını defalarca belirttim. Oysa Nedim Şener, Aksiyon Dergisi’ne verdiğim bir beyanatta, kendisinin tutuklanmasını onayladığımı ileri sürüyor. Halbuki o dergideki söyleşide (20 Şubat 2012) “Bütün gazeteciler tutuksuz yargılanmalı” şeklinde bir cümlem var.

AHMET ŞIK ERGENEKON'A KARŞI TAVIR ALMIŞTI

Sadece, Şener ile Şık arasındaki farkı ortaya koyuyorum. Ahmet Şık’ın, Ergenekon’dan yargılanmasını baştan beri yadırgıyorum. Zira Şık, ilk günden itibaren Ergenekon’a karşı bir tavır içindeydi; hatta Ertuğrul Mavioğlu’yla birlikte bu konuda 2 ciltlik bir kitap yazmıştı. Aksiyon’daki sözlerim, Ahmet Şık’ın Ergenekon’dan yargılanmasını yadırgadığımı ifade ediyor. Konu tutuklamayla ilgili değil.