Medya
04 Oca 2017 13:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:20

Milliyet yazarından Star TV'ye Tarkan itirazı: Ömer parayı verdi ama düdüğü çalamadı!

Milliyet yazarı Özay Şendir, Star TV'nin yılbaşı gecesi yaşadığı Tarkan fiyaskosunu köşesine taşıdı ve Genel Müdür Ömer Özgüner'e tavsiyelerde bulundu.

Yılbaşı gecesine Tarkan konseri ile girerek, rakiplerine fark atmak ve adından söz ettirmek isteyen Star TV'nin evdeki hesabı çarşıya uymadı.

"Resmi açıklamalarında" 600 bin liraya anlaştıklarını duyurdukları Tarkan, kanala pahalıya patladı.

Uzun yıllar tv ve radyo dünyasında ter döken isimlerden biri olan Milliyet yazarı Özay Şendir de Star TV'nin Tarkan hamlesinin neden başarısız olduğunu "Parayı veren düdüğü çalamadı" başlıklı yazısında bakın nasıl açıkladı: 

Star TV’nin Genel Müdürü Ömer Özgüner’i yaklaşık 20 yıldır tanırım. NTV programların başında olduğu dönemde çok harika işler yapmıştı, o başarıyla da Star TV’nin başına geçti. Şimdi dost acı söyler sözünden yola çıkarak, yılbaşı gecesi Tarkan konseri için itirazlarımı yazacağım Ömer’e...

Birincisi parayı veren düdüğü çalar sözünün çok iyi bilindiği bir ülkede, Ömer parayı verdi ama düdüğü çalamadı. Öncelikle 40 yaş altı seyircinin görece uzak olduğu sanat musikisi seçimi yanlıştı.

Sonra program bant olarak çekildi. Oysa canlı yayınlarda seyircide “Acaba ne diyecek?” beklentisi daha yüksek olur.

Sonra Tarkan’ın playback yaptığı bilgisi dışarı sızdı ve yayıldı.

Beklenti yönetiminde de hatalar yapıldı. Tarkan ile anlaşmayı ve tanıtımı çok bağırdı Star TV. Değişmeyen kuraldır, beklentinin çok yukarı çekildiği ama içinin doldurulmadığı her olay, hüsranla biter. Televizyonculuk açısından üzerinde durulması gereken bir başka nokta daha var: İnsanlar bayram ya da yılbaşı gibi özel zamanlarda sadece müzik değil gülmek de istiyor. ‘O Ses Türkiye Yılbaşı’ ve ‘Ben Bilmem Eşim Bilir 2017’ye Doğru’, ünlü, müzik ve kahkaha karışımını doğru yaptı; reytingleri topladı.

2016’ya girerken BBG’yi tutundurmak için uğraşmıştı Ömer, bu sene birinci olmayı çok istedi ama olamadı. Bence bu iki sonuçtan dersler çıkarmak gerekiyor.