Medya
24 Nis 2018 08:36 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:10

Milliyet yazarı pazar dizilerini yazdı: Şevket Hoca döner mi?

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, pazar günü dizilerini değerlendirdi.

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, Pazar günü izleyici ile buluşan "Tehlikeli Karım, Jet Sosyete, Savaşçı, Çocuklar Duymasın.." dizilerini analiz etti.

İşte Koloğlu'nun "Pazar gecesi dizi halleri" başlıklı yazısı:

Pazar gecesi dizi halleri

'Tehlikeli Karım'ın ne yapmak istediğini anlamak istiyorum. Kara mizah var gibi ama bir türlü yakalayamıyorum. Oyuncu seçiminden mi kaynaklanıyor? İlk bölümlerde ‘Gonca Vuslateri ne yapacak?’ diye merak ediyordum. Mustafa Üstündağ’ın o bakışları mı acaba beni korkuttu da kaçtım, bilemedim.

Şevket Hoca döner mi?

Dönüp dönüp izliyorum, gözüm hâlâ, ‘Avrupa Yakası’nda... ‘Yalan Dünya’ bile daha kıvamdaydı. ‘Jet Sosyete’yi izliyorum, bir bölüm geçiyor, yine bakıyorum. Hatta ‘komedi fakiri’ ekranın içinde, ‘nadide çiçek’ muamelesi yapmak istiyorum, yani o derece ön yargılı bir seyretme halindeyim ama yine de olmuyor. Mesela bir uzaya yolculuk imtihan sahnesi vardı. Espriler uzadı, havaya fırladı ve semada kaybolup gitti. Çağlar Çorumlu ‘Eşofmanlı Şevket Hoca’ günlerini arıyordur diye düşünüyorum. Gülse Birsel imzalı dizi, AB grubunda götürüyor işi... Total izleyici, beklenen oranda görünmüyor. Biliyorum, komedi de öyle kolay bir iş değil.

Sansasyon buraya kadar mı?

‘Çocuklar Duymasın’, “Tabular yıkılıyor” dedi, aile düzeni bozuldu ve çakma Havuç geldi. (Bu arada Aslı bir tık ötede ‘Aslan Ailem’de oynuyor, bu da garip oluyor!) Dizi, ilgiyi çekti, magazin haberi olarak iyi iş yaptı... Sonra? Bildiğimiz haline döndü. Ama tansiyon yüksek geldi. Ne olur? Bu sene final yapar diyorum. Biz, eski bölümleri izlemeye devam ederiz.

‘Savaşçı’ rutinde

‘Savaşçı’nın izlenme oranları tatminkâr... Rutine bağlandı ve öyle gidiyor. ‘Ne kadar izlenirse, o kadar gider’ diye bakacaklar ya da tadında bırakacaklar.

Ev ahalisi seviyordu

“İlk haliyle, son hali arasında dağlar kadar fark var” diyor ev ahalisi ‘Cennetin Gözyaşları’ için... Merak uyandıran, çetrefilli ilişkiler haliyle bizim ev ahalisinin ilgisini çekmişti. Sonra? Her uzun diziyi, hasta edip yatağa düşüren mikrop, oraya da sirayet etti. Ateş yüksek, yatıyor dizi... Bu sezon final yapar diyorum.

Özel televizyonda olsa gitmişti

‘Aslan Ailem’, izlenme oranıyla özel televizyonda olsa çoktan gitmişti. ‘Haksızlık mı ediliyor?’ diye defalarca kapıyı çaldım, misafir oldum ve sohbetlerini dinledim.

TRT 1’in komedileri, ‘hem ailenin sıcak ortamı olacak, hem güldürecek’ mesajından hareket ediyor. Ortamlar sıcak ve samimi de, espride sıkıntı mevcut...