Polemik & Kulis
21 Mayıs 2018 18:21 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:13

Milliyet Gazetesi'nin hangi yazarı İYİ Parti'den aday oldu? (Medyaradar/Özel)

24 Haziran seçimleri için milletvekili adaylık listesi partiler tarafından YSK'ya teslim edildi.

Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na sundu.

İYİ Parti listesinde Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan'ın da aday olduğu görüldü. 

Tezkan, İzmir 1. Bölge 3. Sıra milletvekili aday oldu.

Daha önce İYİ Parti’nin İstanbul adayları arasında adı geçen Tezkan, konuya ilişkin bir de açıklama yaptı.

İZMİR SÜRPRİZ OLDU

Adaylığı beklediğini ancak İzmir’den gösterilmesinin kendisi için de bir sürpriz olduğunu ifade eden Tezkan, “Ben İstanbul’dan aday gösterileceğimi sanıyordum. İzmir benim için de sürpriz oldu” şeklinde konuştu.

BİZZAT AKŞENER DAVET ETTİ

Tezkan, milletvekilliği teklifini bizzat Meral Akşener’den aldığını ve en kısa sürede seçim bölgesi olan İzmir’e giderek çalışmalara başlayacağını söyledi. 



MEHMET TEZKAN KİMDİR?

1960 yılında İstanbul’da doğan Mehmet Tezkan Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Tezkan, bir dönem Cumhuriyet Gazetesi'nde spor  müdürlüğü, Yankı Dergisi'nde ise yazı işleri müdürlüğü yaptı. Show TV'de Haber Müdürlüğü, Star TV'de  de  Haber Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Sabah Gazetesi'nde Genel Yayın Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.Sabah ve Vatan Gazeteleri'nde köşe yazarlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Tezkan halen aktif olarak Milliyet Gazetesi'nde yazmaktadır..