Polemik & Kulis
03 Mar 2011 10:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

MEDYADA ‘DİNAMİT' PATLADI! HANGİ PROGRAM APAR TOPAR YAYINDAN KALKTI? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Zıt kutuplardaki iki gazetecinin sekiz aydır yaptığı tartışma programı, aynı kanalın bir başka programcısının restiyle, yayından kaldırıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in kimi iddialara göre “sahibi”, kendisine göre ise “koordinatörü” olduğu Beyaz TV, en iddialı programlarından “Dinamit”i sürpriz bir kararla yayından kaldırdı.

Sunuculuğunu Latif Şimşek’in yaptığı ve Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı ile Taraf gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’nın sürekli katılımcı olduğu program, Haziran ayından bu yana her Cuma akşamı canlı olarak ekranlara geliyordu.

Beyaz TV yöneticilerinden edinilen bilgilere göre, programın kaldırılmasının nedeni 25 Şubat gecesi yapılan son bölümde çıkan kavga… Bu bölümde Rasim Ozan Kütahyalı, gazeteci Soner Yalçın’ın tutuklanma kararının doğruluğunu savundu. Gerekçe olarak da yine Beyaz TV’nin bir başka programcısı Sevilay Yükselir hakkında Odatv’de yayınlanan bir yazıyı gösterdi.
Kütahyalı bu yazıda, Fehmi Koru’nun mutluluk çubuğu taktırdığına ve Fehmi Koru ile Sabah yazarı Sevilay Yükselir hakkında ağır ifadelere yer verildiğini dile getirdi. Bu nedenle de Yükselir’in Odatv hakkında dava açtığını söyledi.
Can Ataklı ise Kütahyalı’nın bu iddiasına karşı çıkarak, Yükselir’in Odatv hakkında açtığı davanın başka bir nedenden kaynaklandığını söyledi.

Bu tartışma sürerken telefonla yayına bağlanan Yükselir, Can Ataklı’yı konuyu çarpıtmakla suçladı.
Ataklı’nın sinirlenmesine ve “Bas git” diye bağırmasına kadar uzayan tartışmanın ardından program sona erdi.

İddialara göre Yükselir telefonu kapatır kapatmaz Osman Gökçek’i aradı ve Dinamit’i yayından kaldırmamaları halinde, kendisinin yapımcılığını ve tartışmacılığını üstlendiği programdan çekileceğini söyledi.
Beyaz TV yönetimi; bu tehditten sonra kararını verdi ve televizyonların “en sert tartışma programı” yayından kaldırıldı.

VAROL ERSOY

.

 




 

ETİKETLER
#varol ersoy