Polemik & Kulis
09 Ara 2014 08:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:58

Koray Çalışkan Alev Alatlı'ya fena saydırdı! "Paçoz, zevzek, pespaye, aşağılık, ahlaksız"

Gazeteci Koray Çalışkan, son açıklamaları nedeniyle ünlü yazar Alev Alatlı'ya ağır ithamlarda bulundu.

Radikal yazarı Koray Çalışkan, Cumhurbaşkanlığı 2014 Yılı Kültür Ve Sanat Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "Orwell burada olsa sizi ayakta alkışlardı" diyerek göklere çıkartan ve sert eleştirilere hedef olan Alev Alatlı'ya saydırdı.

Radikal Gazetesi yazarı ve akademisyen Koray Çalışkan, Twitter hesabından Alev Alatlı'nın kendi açıklamalarında kullandığı "paçoz" tanımına gönderme yaptı.

PAÇOZ, ZEVZEK, PESPAYE, AŞAĞILIK, AHLAKSIZ...

Alev Alatlı: "Paçoz, çıkarları için her yolu mübah sayan, beş para etmez, zevzek, hoyrat, pespaye,... aşağılık, ahlaksız, kalleş" demektir.



ALATLI NE DEMİŞTİ?

Alatlı, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın BM Güvenlik Konseyi'nin 5 üylik hegemonyasına tepki göstermesini överek şöyle demişti:

“Beynelmilel medya kartellerinin, muhtelif strateji uzmanlarının nadan dünyalarından büyüktür. Sayın Cumhurbaşkanım siz ve ekibiniz dünyadaki bugün 1.5 milyon Suriyeli’ye kapılarını açtığınız için tarih sizi ayrı bir yere yazacak. Dünya beşten büyüktür dediniz ve tüm oligarkları boşa çıkardınız.
Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı. O yetmez Daniel Defoe de kalkar o da alkışlardı. Sizin sahici dostlarınız sanatçılar ve edebiyatçılar arasındandır.”