Medya
21 Kas 2015 16:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:11

Hürriyet yazarı 'Erdoğan basın özgürlüğünü savundu' dedi, Twitter karıştı!

Hürriyet yazarı Akif Beki'nin Erdoğan'ın basın özgürlüğünü savunduğunu iddia etmesi tartışma yarattı.

Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın özgürlüğü konusundaki tutumuna yönelik ilginç bir saptamada bulundu.

19 Kasım tarihinde A haber ve atv ortak yayınında, seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle YSK'nın A Haber'e kestiği cezalara sert tepki gösteren Erdoğan'ın "Bu düpedüz sansürdür, karartmadır" açıklamalarını köşesine taşıyan Beki, "Erdoğan en liberal, en özgürlükçülere bile parmak ısırtacak sağlam bir destek attı basına" yorumunda bulundu.

Yazısında, Erdoğan'ın "YSK’yı kararlarını gözden geçirmeye, iktidarı da bu kararlara mesnet teşkil eden düzenlemeyi bir an önce değiştirmeye çağırdığını" belirten Beki'nin "İfade özgürlüğü bayram edebilir, kavgalı günler geride kaldı" yorumunu yapması ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'da eleştirel bir dille karşılık buldu.

Muhalif basına yönelik baskıların devam ettiği bir dönemde, Erdoğan'ın canlı yayında yalnızca iktidara yakınlığıyla bilinen A Haber'e verilen cezalara tepki göstermesi ve Beki'nin bu eleştirileri bütün medya organlarını kapsayan bir çıkış olarak değerlendirmesi, okuyucuların kafasını karıştırdı.

İşte, Beki'nin o yazısı...