Polemik & Kulis
29 Kas 2017 11:09 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:49

Doğan TV'de tenkisat depremi! Hangi kanal kapatılıyor? (Medyaradar/Özel)

2017’inin sonuna gelinmesiyle medya sektöründe yeniden kemer sıkma politikaları başladı.

2017’inin sonuna gelinmesiyle medya sektöründe yeniden kemer sıkma politikaları başladı.Kemer sıkma politikasının en sert yaşanacağı adreslerden biri Doğan Medya gibi görünüyor.

Türkiye’de ulusal yayın yapan Kanal D, teve2 ve CNN Türk ile Avrupa’da yayın yapan Euro D, müzik kanalları Dream TV ve Dream Türk TV’yi bünyesinde barındıran Doğan TV'de şimdiden personel çıkartılmasının başladığı ve 40'ın üzerinde isimle yolların ayrıldığı kulislerde konuşuluyor.

Tensikat ilk teknik ekibi vurdu

Doğan TV bünyesindeki televizyon ve radyo kanallarına hizmet veren teknik ekipten, arlarında reji çalışanı Alper Pehlivan, kameramanlar  Erdost Toprakçı, Tezhan Gümüş ve Semih Coşar, Yönetmen Hazan Zeydan, ışık operatörü Muttalip Parlak ve teknik hizmetler bölümünden Bülent Ulaş ile Oktay Çakmak dahil 40’ın üzerinde çalışan işten çıkarıldı.

D-Smart ve Teve2'de de tenkisat var

2007’de hizmet vermeye başlayan dijital platform D-Smart ile 5 yıldır yayında olan Teve2'de de tenkisat rüzgârları esiyor. Doğan Yayın Holding’in, çıkarılacak isimler ve kemer sıkma politikasının detayları için uzun süredir çalıştığı ve çok sayıda çalışan ile yollarını ayırmaya planladığı konuşuluyor.

Dream Türk kapatılacak

Doğan Medya Grubuna bağlı müzik kanalı Dream Türk’ün de ekonomik tedbirler nedeniyle kapatılacağı ve 3 çalışanın işten çıkarılacağı kulislerde konuşulan bir diğer konu.

MEDYARADAR/ÖZEL