Polemik & Kulis
28 Ağu 2014 10:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:37

Cumhuriyet Bedri Baykam sansürünün faturasını kime kesti?

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu, köşe yazarı Bedri Baykam'ın yayımlanmayan yazısı ile ilgili olarak gerekenin yapılacağını açıklamıştı.

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Bedri Baykam’ın 19 Ağustos'taki köşesi için kaleme aldığı “Başkanlığı bırakmanız için 11 gerekçe Sn. Kılıçdaroğlu” başlıklı yazısı yayımlanmamış,yazının yayımlanmama gerekçesi olarak Bedri Baykam’a "Şu an CHP’deki kurultay konusunda adaylar arasında tarafsızlık politikası yürütüyoruz” olduğu söylenmişti.

Sansürle ilgili olarak bir açıklama yapan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu ise "Yazarımız Bedri Baykam’ın geçen haftaki yazısı editoryal değerlendirme neticesinde yayımlanmamıştır. Konuyu ilk toplantısında değerlendiren İcra Kurulu’nca, bu uygulamanın yazarın yorum, eleştiri özgürlüğüne “müdahale niteliğinde” olduğu belirlenerek sorumluları hakkında gereken yaptırımın uygulanmasına karar verilmiştir. Bu nedenle yazarımızdan ve okurlarımızdan özür dileriz" demişti.

Bu açıklamanın ardından Cumhuriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürü Murat Ataş görevden alındı. Görevden almaya gerekçe olarak Bedri Baykam'ın yazısının sansürlenmesi gösterildi.