Polemik & Kulis
23 Mayıs 2016 15:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:32

Cumhurbaşkanlığı'na aday gösterilmişti! O yazar artık Star'da!

2000 yılındaki seçimlerde Cumhurbaşkanlığı'na aday gösterilen ünlü yazar Star Gazetesi ile anlaştı.

Star gazetesi, Lütfü Oflaz’ın yakında yazar kadrosunda yer alacağını duyurdu.

Gazete daha önce Vakit gazetesinde yazan Oflaz'ın transferini "Efsane geri dönüyor" başlığıyla sürmanşetten duyurdu.



LÜTFÜ OFLAZ KİMDİR?

Ankara'da doğdu. İlkokula Konya'da başladı, Gönen'de (Balıkesir) devam etti, Malatya'da bitirdi. Ortaokul ve liseyi Malatya'da okudu. Daha sonra hukuk fakültesinde okudu.

1975 yılında Akbaba mizah dergisinde yazmaya başladı. Ortadoğu, Güneş, Aydınlık, Dünya, Milliyet, Cumhuriyet gazetelerinde yazar ve Sabah gazete grubunda başyazar olarak çalıştı. 12 Eylül askeri darbesinden sonra yazdığı bir yazı nedeniyle yargılanan ilk yazar oldu.

Holding medyasındaki yozlaşmaya, çürümeye tekelleşmeye karşı tepki göstererek başyazarlığı bırakıp sine-i medyadan, sine-i millete döndü. Ve bağımsız Leman dergisinde yazmaya başladı. "Bir Mahkum" adlı anı romanıyla Akademi Kitabevi Ödülü'nü aldı. Çeşitli gazetecilik ödülleri de olan Lütfü Oflaz'ın "Sözün Özü" adlı bir şiir kitabı ve "Yazıkatür", "LO", "Vicdanlar İktidara" adlı deneme kitapları ile sohbetlerinden oluşan "Sohbet Vakitleri" adlı bir kitabı var.

Lütfü Oflaz kalemiyle olduğu kadar eylemleriyle de dikkati çekti. Örneğin askeri darbeye karşı ilk insan hakları kampanyasını o başlattı. Her türlü zulme, sömürüye kalemiyle ve eylemleriyle hep baş kaldırdı. Bu yüzden hapislere atıldı. İşkence gördü. Çok uzun süreler işsiz bıraktırıldı. Bazen de dokuz köyden kovulmak, tek başına kalmak gibi bedeller ödedi. Tek başına kalsa da zalimin karşısında, mazlumun yanındaydı hep.

Lütfü Oflaz, farklı siyasi görüşlere mensup sivil toplum kuruluşları ve aydınlarca 2000 yılındaki seçimlerde "Cumhurbaşkanını Meclis değil millet seçsin, adayımız Lütfü Oflaz" denilerek cumhurbaşkanlığına aday gösterildi.