Medya
27 Tem 2018 12:50 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:46

CNN Türk yazarından Kanlı ay yazısı: Tutulmada neler yapmalıyız?

CNN Türk yazarı Can Aydoğmuş, "Kanlı Ay" tutulmasını bugünkü köşesine taşıdı.

Bugün yüzyılın en uzun Ay tutulması yaşanacak. Ay tutulmasının 1 saat 42 dakika ve 57 saniye sürmesi bekleniyor. Ay tutulması Kuzey Amerika hariç 6 kıtadan rahatlıkla izlenebilecek.

Tutulma Türkiye saati ile 20:13'de başlayıp sabaha karşı 02:30'da sona erecek.

21. Yüzyıl'da 85'i bütün Ay yüzeyini kaplayan tutulmayla birlikte toplamda 230 Ay tutulması bekleniyor.

Güneş, Dünya ve Ay aynı çizgiye geldiğinde ve Ay Dünya'nın gölgesine girdiğinde tam Ay tutulması gerçekleşiyor.

CNN Türk yazarı Can Aydoğmuş,  21. yüzyılın en uzun Ay tutulması olarak nitelendirilen bu olay hakkında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

“Tutulma döneminde neler yaparsanız bu dönemi rahat atlatırsınız?” sorusuna yanıt veren Aydoğmuş, neler yapılması gerektiğini madde madde sıraladı.

İşte Aydoğmuş'un "Tutulmada neler yapmalıyız" başlıklı o yazısı:

Uzun süredir, kitap yazdığım için pek köşe yazısı yazmıyorum. Bu dönem bütün gezegenler ters dönmeye başladığı için bende kendimi geri çekip üretmeye adadım. Bu sene olan tutulmalar 19 yılda bir olan bir tutulma serisi. Eğer 19 yıl geriye sayacak olursanız, sizin ve aileniz de olan olaylardan bu dönem nelerin bitip, nasıl enerjilerin ortaya çıkacağını anlayabiliriz.

Tabi bu tutulmaların devamı 2019 yılındaki tutulmalar ile etkisini iyice doruk noktasına çıkartacak ve 2020 sonrası başka bir döneme gireceğiz. Beraber 19 yıl geriye sayacak olursak 1999, 1980, 1961, 1942 ve 1923 yıllarına gideriz.

Bu yılların bir yıl öncesi ve bir yıl sonrası dönemler de aileniz nasıl döngülerden geçmiş ve sizin yaşam sürenize denk gelenler adına neler yaşadığınıza bakacak olursanız 2018 ve 2019 tutulmaları ile ilgili büyük farkındalık yaşarsınız. Burçların ötesinde bu dediğimi yaparsanız, tutulmaların sizi nasıl etkileyeceğini daha iyi anlarsınız. Düşünmenin ötesinde elinize kağıt ve kalem alıp 19 yıllık döngü dönemlerinde neler olduğunu yazmanız büyük farkındalıkları size yaşatır.

Tutulma dönemleri gerçekleri ortaya çıkartır, takılı kaldığını durumlardan sizi çıkartır ve eğer dirençlisiniz biraz sert birşekilde ilerlemenizi sağlayabilir. Yapamadığınız ve gerçekten içsel olarak istemediğiniz deneyimleri sonlandırır.

Verilen şansları iyi yönde kullanmayan insanların elinden alıp başkalarına verebilir. Doğal afetler, depremler, sel, su baskınları, özellikle toprak kayması, liderlerin, patronlarn, genel müdür, müdürlerin ve önemli koltuk sahibi insanların yaşadığı zor durumları temsil eder.

Peki tutulma döneminde neler yaparsanız bu dönemi rahat atlatırsınız? Öncelikle tutulmanın etkisi olduktan itibaren yoğun olarak ilk 2 ay ve sonrasında azalarak 3 yıllık bir etki şeklinde devam eder. Aynı zamanda tutulmadan 3 ay öncesinde etkisini herkes hissetmeye başlar.

Tutulma döneminde yapılması gerekenler;

1. Tutulmadan itibaren ve sonraki en az 1 yıl boyunca kendi elleriniz ile iyilik yapmalısınız. Diğer vereceğim tavsiyelerden çok daha önemlisi iyilik yapmaktır. İnsanlar şu renk bu taş derken asıl öz iyilik kısmını atlıyorlar. Ameliyat olması gereken hayvanları ameliyat ettirin. Ormanlardaki aç hayvanları düzenli besleyin ve onların iyi olması için çözüm bulun. Sokak hayvanlarına yardım edin. Okuyamayan çocuklara, gençlere yardım edin. Kimsesiz zor durumdaki insanara iş bulun ve yardım edin. Sadece bir yemek vermenin ötesinde çözüm bulun. Yapamıyorsanız çevrenizden yardım isteyin. Kendi mahallenizde, aile içinizde, arkadaş çevrenizde iyilik grupları kurun ve düzenli iyilik yapın. Çoğu insan bu yardım olayını inanılmaz bir tembellik şeklinde evindeki kullanmadığı kıyafetleri ve eşyaları yada biraz para şeklinde kapıcılara, temizlikçilere vererek kendi egolarını tatmin ediyorlar. Malesef öyle olmuyor. Kapıcılar ve temizlikçiler dürüst olmak gerekirse çoğu insandan iyi durumda. Bazı temizlikçiler benden bile daha fazla kazanıyor olabilir. Gerçekten ihtiyacı olan insanları bulun ve yardım edin...

2. Kedi Jüpiter’i temsil eder. Özellikle sokak kedilerine yardım edin. Hamile olan kedileri evinize alın ve evinizde doğurmalarına yardımcı olun. Tabii zor bir doğum süreci varsa veterinere götürün ve siz masraflarını karşılayın. Sokak hayvanlarına karşı bonkör olun.  Evinizde bir kedi doğum yaptığı zaman o eve bolluk ve bereket gelir. O yavrulara bakıp, sevgi ile büyütüp sahiplendirirseniz bu size çok olumlu bir şekilde döner. Tabii annesinide geri sokağa bırakmayın! Annesi de ya bir yavrusu ile sizde kalsın yada sahiplendirinç Özellikle anne ve yavruya ayırmadan bakmak çok olumlu bir etki yaratır.

3. İyilik yapmaya odaklandığınız zaman vicdanınız çok rahatlar, o canlılardan ve yaşamdan size pozitif enerji akmaya başlar ve  hayatınız daha olumluya doğru gider.

4. Kendi kendiniz: ‘Ben zaten çok iyilikler yaptım, kimlere neler yaptım, ailemle de yaptı ama başımıza gelenlere bak.’ Demeyin çünkü demek ki yeteri kadar yapmamışsınız yada egonuz için veya karşılığında bir çıkar bekleyerek yapmışsınız. Aksi halde size çok olumlu birşekilde dönerdi.

5. Düşle İnan Yaşa kitabımdaki bütün içgörü, farkındalık arttırma ve düşünce gücü tekniklerini mutlaka en az 1 yıl uygulayıp aynı zamanda Youtube kanalımda ki bütün videoları seyredip, meditasyonları düzenli olarak yapın.

6. Doğa içinde daha çok vakit harcayın çünkü doğa bizi arındırı ve besler. Örnek olarak ayaklarınızı çıplak olarak toprağa basın, uzun süreler ağalara sarılı kalın yada sırtınızı da dayayın. Gökyüzünü saatlerce hem gece hem gündüz seyredin. Gökyüzünü uzun süre seyretmek sizin zihninizi çok temizler ve açar. Özellikle gökyüzünü uzun süre seyrettiniz zaman düşüncelerini temizlendiği için hayatınızda olumlu değişim yaşarsınız.

7. Koyu renkleri giymeyin evinizde kullanmayın ve koyu renk taşlarda takmayın. Tabii özel enerjisi temizlenmiş, inisiye edilmiş, uyumlanmş ve programlanmış olanları hariç

8. Mutlaka Bert Hellinger’in kitaplarını okuyun ve aile dizimine en az 21 kere gidip açtırın.

9. Rüya günlüğü yazın ve günlük yazın. Yazmak müthiş farkındalık yaratırken bir taraftan içinizde olanları görmenizi böylelikle bilinç altı mesajları aldığınızı gördüğü için daha net mesajlar vermeye başlar.

10. Sizi olumlu etkileyen dizileri, filmleri seyredin ve müzikleri dinleyin. Kan vahşet, depresyon, stress, acı, olumsuz duygu ve düşünce içerek herhangibi birşeyi seyretmeyin, dinlemeyin ve okumayın. Kendinizi bir arındırma sürecine alın.

11. Enerjisi yüksek size iyi gelen mekanlara gidin, oralarda bolca vakit geçirin, meditasyon yapın, olumlamalar yapın ve dua edin...

12. Evinizde mutlaka feng shui yapın. Feng Shui’ye yönelik birçok kitap alın hepsini okuyun. Özellikle feng Shui ile yaşamını yeniden yarat (Yoran Zafran), 5 dakika da feng shui (Selena Summers) ve Yaşamınızda Feng Shui (Karen Kingston) kitaplarını mutlaka okuyun ve uygulayın...

13. Evinizde atalarınıza ayırdığınız onları oldukları gibi kabul edip, saygı sunduğunuz özellikle doğu tarafında bir atalar köşeniz olsun.

14. Yaşlı yurtlarına, kimsesiz çocuk yurtlarına, Darülaceze ve hayvan barınaklarına çevrenizi de toplayın veya tek başınıza düzenli olarak gidin ve yardım edin... Bütün bu söylediklerimin içinde en önemli kısım iyilik yapma kısmı... Bunu unutmayın...

Yaşamın mucizeleri sonsuzdur, siz yeter ki onlara kendinizi açın ve inanın...

Sizi seven bir Can...