Medya
23 Ağu 2012 08:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:03

ZELYUT'TAN ÇOK KONUŞULACAK BİR YAZI; ''TRT PKK'NIN YANINDA MIYDI?''

Güneş yazarı Rıza Zelyut, TRT'nin Samanyolu çizgisinde yayın yaparak hedef saptırdığını iddia etti

TRT, PKK’nın yanında mıydı?

PKK ile devletin resmi kurumu olan TRT’yi nasıl yan yana getirdiğimi soruyorsunuz değil mi?

Bu soru; şu sıralarda terör örgütü karşısında hükümetin düştüğü güç durumun da sorusu...

Hatırlayın: PKK; Tokat’ın Reşadiye ilçesinde 7 Aralık 2009 tarihinde saldırdı, 7 askerimizi şehit etti. Örgüt, bu eylemi üstlendi.

Fakat; AKP iktidarına yakın duran medyada; bu saldırının PKK işi olmayacağı yönünde haberler yer aldı. Zaman Gazetesi ve Samanyolu Haber bu yönde haberler uydurdu.  10 Aralık Perşembe günü TRT-1 ana haber bülteninde, PKKínın üstlendiği saldırı ile ilgili olarak Samanyolu TV üslubu ile çarpıtma haber yapıldı. Bu saldırıda askerin parmağı olduğu ima edildi.  Hatta; Bu arada Ergenekon sanığı Albay Dursun Çiçekíin de Reşadiyeli olması dikkat çekici ayrı bir husus." bile denildi.

Bu yönde yorumlar yandaş medyada ve televizyonlarda aldı başını gitti. Terör örgütünün saldırısından ters sonuçlar çıkartılarak onun şehirlere  yayılmasının önü açıldı.

BAŞBAKAN’I DA KANDIRDILAR

Bunlar; bu taktikle Başbakan Erdoğan’ı da yanılttılar. Şimdi size Sayın Başbakan’ın 27 Temmuz 2011’de Azerbaycan’dan dönerken gazetecilere yaptığı açıklamadan birkaç cümle aktarıyorum: "Bazı şeyler Öcalan’ı da aşmış vaziyette. Herşey onun da kontrolünde değil. Çatlak iddiaları, söylemi boş değil."

Sayın Erdoğan; burada Samanyolu Haber üslubu ile konuşuyor. PKK’nın askerle dirsek temasında olduğunu söyleyenlere dolaylı bir destek veriyor. Böylece; hükümet; PKK ile mücadeleyi ikinci plana itip askerle mücadele etmeyi sürdürüyor. Peki; Başbakan’ı bu konuda kim yanılttı da örgütle mücadeleyi ikinci plana ittirdi?

Rıza ZELYUT / GÜNEŞ