Medya
03 Mayıs 2014 10:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:08

Zaman yazarı paralel yapıyı açıkladı; Öyle olmaz; böyle olur!

Zaman yazarı Ahmet Turan Alkan, hükümeti paralel yapıya teslim olmakla suçladı.

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, "Paralel öyle olmaz; böyle olur!" diyerek paralel yapının PKK olduğunu yazdı.
Paralel yapı tartışmaları gündemdeki yerini koruyor. Paralel devlet kurmakla suçlanan cemaatten hükümete cevap yazar Alkan'dan geldi.

PKK'nın amacını ve kurulduktan sonra neler yaptığını anlatan yazar, paralel örgütün son 35 yıla damgasını vurduğunu iddia etti.

Örgütün yıllık cirosunun 700 milyon euro olduğunu yazan Alkan, paralel yapının dış bağlantılarına dikkat çekti. Öcalan'ın örgütü İmralı'dan yönettiğini söyleyen yazar, köşesinde hükümete böyle yüklendi:

SEÇİM SÜREÇLERİNDE KARŞISINA ALMAMAK İÇİN

"Son yıllarda TC Hükûmeti, paralel yapı lideri ile bazı memurları aracılığı ile bağlantıya geçerek bir dizi yarı diplomatik görüşme yapmayı başardı. Hükümet, paralel yapıyla silahlı eylem yapmaması karşılığında uzlaşma zemini arayışı içinde, ancak Türk kamuoyunu seçim süreçlerinde karşısına almamak için idare-i maslahatçı bir taktik izliyor.

Paralel yapı, son 20 yılda Türk parlamentosunda siyasi temsilini tamamladı, mâlum tâbirle sırtından gerilla üniformasını çıkararak partisini kurdu ve sistem içinde meşrûluk elde etti; buna rağmen devleti silahla tehdit etmekten vazgeçmiş değiller. Son olarak HDP adını alan partinin vekilleri düzenli aralıklarla paralel yapının İmralı’daki lideriyle görüşüyor, talimatlarını taşıyor ve liderlerinin serbest bırakılarak siyaset yapması için propaganda yapıyorlar.

ŞANTAJ MAHİYETİNDE EYLEMLERE DEVAM EDİYORLAR

Hükümet, paralel yapı lideri ile resmen irtibata geçerek uzlaşma zemini arayan bazı kamu görevlilerini kanun nazarında rahatlatmak için, bir süre önce MİT Kanunu’nda radikal değişiklikler yapmayı bile göze aldıysa da paralelciler, hükümetin ‘Çözüm süreci’ni ağırdan aldığı, taleplerini garanti altına almak için ortaya resmî bir evrak koymayıp süreci savsakladığını ileri sürerek hükümete şantaj mahiyetinde eylemler düzenlemeye devam ediyorlar.

Birkaç gün önce paralel yapı militanlarınca kaçırılan iki asker ve üç sivilin, HDP’li vekillerin araya girmesiyle (!) serbest bırakılması, hükümetle paralel yapı arasındaki pazarlığın bir yansıması olarak değerlendiriliyor."

Yaznın tamamı için tıklayınız