Gündem
05 Oca 2011 15:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:56

ZAMAN O YAZIDAKİ HATAYI CANLI YAYINDA DÜZELTTİ!

Zaman yazarı Bejan Matur, bugün CNN Turk'te katıldığı programda köşe yazısının başlığının neden yanlış yazıldığını açıkladı.

Zaman gazetesi yazarı Bejan Matur, bugün köşesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı çok sert bir dille eleştirdi.

"MHP lideri, milletin meclisinden, sözüm ona millet adına son derece ırkçı, dışlayıcı bir konuşma yaptı. Bu ülkede yaşayan, Türk etnik kimliği dışındaki farklılıkları zapturapt altına almaktan başka bir projesi olmadığını göstermiş oldu. Milyonlarca insanın 'anadilim' dediği Kürtçeyi, adını bile anmaya değer görmeyerek millet tasavvurunun dışına attı."

Matur, bu sert içerikli yazısının başlığını "Memleketi Kim Bölüyor?" şeklinde koydu. Ancak işin en çarpıcı yanı, yazının başlığının gazetede ve Zaman'ın internet sitesinde "Memleti Kim Yönetiyor?" diye yayınlanmış olmasıydı.

YANLIŞLIĞIN NEDENİ "TEKNİK BİR AKSAKLIK"

Matur, bugün CNN Türk'te katıldığı ve Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programında yazısının başlığının teknik bir sorun nedeniyle yanlış yazıldığını açıkladı.

BAŞLIĞI YAYINDAYKEN DEĞİŞTİRDİLER

Matur, canlı yayında editörü ile görüştüğünü, hatanın giderileceğini açıkladı. Gerçekten de kısa bir süre sonra, yayın devam ederken Zaman internet sitesindeki başlık yazarının da dediği gibi "Memleketi Kim Bölüyor?" olarak değiştirildi.