Gündem
20 Mayıs 2024 14:04 Son Güncelleme: 20 Mayıs 2024 14:31

A Haber ekibi helikopterin enkazına ulaştı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan helikopter kazasında hayatını kaybetti. Kaza bölgesine giden A Haber ekibinden Mehmet Karataş, Reisi ile birlikte 8 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin enkazına ulaştı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin enkazının bulunduğu bölgeye ulaşıldı. Hava koşulları nedeniyle ekipler kaza yerine yaklaşık 14 saat sonra varırken, İran lideri Reisi’nin hayatını kaybettiği kesinleşti. İran haber ajansları Reisi ve Abdullahiyan'ın öldüğünü teyit etti. Kaza bölgesine giden A Haber ekibinden Mehmet Karataş, Reisi ile birlikte 8 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin enkazına ulaştı.

Helikopterin motor kısmını görüntüleyen muhabir Karataş, "Her birisinin arasında en fazla 10-15 metre var, bu da ne kadar sert bir düşüş olduğunu gösteriyor." dedi. Öte yandan A Haber canlı yayınında kaza senaryolarına ilişkin açıklamalarda bulunan Mühendis Pilot Ahmet İzgi, "Uzaktan atılan bir roketle değil sisten ve pilotların vertigo olmasından kaynaklı bir düşüş olduğu düşüncesindeyim." ifadelerini kullandı.

Mehmet Karataş enkaz noktasındaki durumu canlı yayında anlattı:

A HABER HELİKOPTER ENKAZINDA

Bizler uzun ve zorlu bir yolculuğun ardından şu anda İran Cumhurbaşkanı Reisi ve yanındaki herkesin hayatını kaybettiği noktayız. Şu anda biz enkaz bölgesindeyiz. Helikopterin parçalarını canlı yayında tüm Türkiye ve dünya görebiliyor. Şu anda biz tüm dünyanın merak ettiği enkaz bölgesinde helikopteri görüyoruz ve ekranlara getiriyoruz.

EKİPLER İNCELEME YAPIYOR

Şu anda burada ekiplerin incelemesi devam ediyor. Cenazelerin taşındığı yer burası. Burada polis ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Sadece Türkiye değil dünya televizyonlarında ilk görüntüleri A Haber ekranlarında gösteriyoruz. Helikopterin parçaları burada. Bizler çok erken saatlerde buraya geldik, Tebriz havalimanında vatandaşlara konuştuk. Ardında kaza bölgesine doğru yola çıktı. Uzun ve zorlu bir yolculuktan sonra buraya geldik.

HELİKOPTER PARAMPARÇA OLMUŞ! İŞTE MOTOR KISMI…

Bizler burada helikopterin birçok parçaya bölündüğünü görüyoruz. Bu da bize kazanın ne kadar şiddetli olduğunu gösteriyor. Şu anda dünya bu görüntüleri ilk kayada geçiren A Haber oldu. Burası oldukça sisli bir yer ve motorun bir parçanın dağıldığını zor şekilde gördük. Motor kısmı paramparça olmuş durumda. Polis ekipleri de bizi yayın konusunda uyardı. Şu anda bölge rapor tutuluyor bundan dolayı bizi çıkardılar.

KAZA NASIL MEYDANA GELDİ?

Bizi bölgeden uzaklaştırıp uyardılar çünkü orada çok titizi bir çalışma yapılıyor. Gerek istihbarat gerek askeriye bölgede görev yapıyor. Bizim görebildiğimiz kadarıyla helikopter 4 ya da 5 parçaya bölünmüş durumda. İleri kısımlarda da yine küçük küçük parçalar vardı.

Helikopterin ilk olarak yamaç kısma çarptığı tahmin ediliyor. Helikopterin yanmayan tek kısmı kuyruk tarafı olmuş. Helikopterin çakıldığı ve gövdenin kaldığı yerde bir yangın söz konusu olmuş. Enkaza bakıldığında gövde kısmının 2'ye bölündüğünü görüyoruz. Yanan parçalar küle dönmüş durumda.