Medya
17 Haz 2022 10:22 Son Güncelleme: 17 Haz 2022 10:26

Yunan vekile fırçanın perde arkası ortaya çıktı! Hulusi Akar sesini neden yükseltti?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Siyasi Komisyon ile Akdeniz ve Orta Doğu Özel Grubu ortak toplantısında Türkiye aleyhinde söylemlerde bulunan Yunan parlamenterlere sert tepki gösterdi. Yaşananların perde arkasını ise Milliyet yazarı Özay Şendir kaleme aldı.

Geçtiğimiz günlerde, NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Siyasi Komisyon ile Akdeniz ve Orta Doğu Özel Grubu ortak toplantısında Yunan parlamenterler ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasında tartışma yaşandı. Yunan parlamenterin yönelttiği soru sırasında ‘Kıbrıs'ın kuzeyinde işgaliniz sürüyor’ ifadesini kullanmasına sert tepki gösteren Akar, “Kıbrıs'ın kuzeyine işgal derseniz, başından kavga etmek istiyorsunuz demektir. Biz 1974'te Barış Harekatı'nı yaptık. 1974'ten şu ana kadar hem güney hem kuzey barış, huzur içinde yaşıyor. Bunu görmek lazım. Yanlı olmamak lazım. 2014'te BM'nin Annan Planı'nı çözüm olsun diye tüm eksikliklerine rağmen Türkler kabul etti. Rum tarafı kabul etmedi” ifadelerini kullandı.

Yaşananların perde arkasını köşesine taşıyan Milliyet yazarı Özay Şendir, “Televizyonda, Yunan parlamentere sesini yükselterek tez anlatan bir Akar gördük ama sebebini göremedik. Oysa öncesi müthiş bir tuzak ve cep telefonuyla kaydedilen seçim propagandası çalışmasıydı” diye yazdı ve ekledi: “Yunanistan’da 2023 yılındaki seçimlere kadar belli ki Yeni Demokrasi’den daha bu tür çok provokasyon göreceğiz.”

Özay Şendir’in ‘Hulusi Akar Yunan parlamentere sesini neden yükseltti?’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Densiz Dendias’ın Yunanistan Başbakanı olmak için kurduğu kirli oyunu yazdığım gün, NATO Parlamenterler Asamblesi Siyasi Komisyon ile Akdeniz ve Ortadoğu Özel Grubu Ortak Toplantısı’nda gerginlik çıktı.

Televizyonda, Yunan parlamentere sesini yükselterek tez anlatan bir Akar gördük ama sebebini göremedik.

Oysa öncesi müthiş bir tuzak ve cep telefonuyla kaydedilen seçim propagandası çalışmasıydı.

HULUSİ AKAR YUNAN PARLAMENTERE SESİNİ NEDEN YÜKSELTTİ

Hikâyeyi baştan anlatayım:

Toplantıya Yunanistan’dan dört parlamenter katıldı, ikisi iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi’nden, biri PASOK’tan, diğeri de Syriza’dan meclise girmiş isimlerdi bunlar.

Milli Savunma Bakanı Akar’ın Rusya-Ukrayna savaşı, Suriye, Ege’de yaşanan sorunlarla ilgili konuşmasının ardından, Litvanya, Romanya, İspanya’dan gelen vekiller Rusya-Ukrayna savaşına dair sorular sordular.

Ardından, söz bir inşaat şirketi sahibi olan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e girişimcilik danışmanlığı yapan Spillios Livanos’a geldi.

Livanos, söze “İşgalcisiniz” diye başladı ve aralıksız Türkiye’yi suçladı. Bu sırada yanında bulunan partidaşı Konstantinos Voloudakis de cep telefonuyla çekim yapıyordu.

Akılları sıra, Türkiye Milli Savunma Bakanı’nın yüzüne demediğini bırakmayan kahramanlar olacaklardı.

Uzun suçlamaların ardından Akar’ın ilk cümlesi “Siz soru sormadınız, kendi brifinginizi verdiniz oldu”, daha sonra da yer yer sesini yükselterek yaptığı açıklamalar geldi. Yeni Demokrasi uyanıklarının kahraman olma hayali bir anda fırça yiyen adamlar gerçeğine döndü.

Fırçanın acısından olacak, toplantı sonunda Livanos, Akar’a “Size teşekkür etmeyeceğim” dedi, Akar da, “Bu Yunan nezaketine aykırı bir durum ama siz bilirsiniz” dedi, buna rağmen tüm konukların ellerini sıktı.

Densiz Dendias’ın Yunanistan’a başbakan olmak için başlattığı Türk yetkililer önünde şov yapma alışkanlığı bu kez kibar bir fırçayla bozguna uğramış oldu.

Yunanistan’da 2023 yılındaki seçimlere kadar belli ki Yeni Demokrasi’den daha bu tür çok provokasyon göreceğiz.”

Yazının tamamı için tıklayın!