Medya
22 Tem 2010 10:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:29

YÜKSEL AYTUĞ'DAN MAGAZİN MUHABİRLERİNE DERS! "TANJU VE HÜLYA'YI NASIL YAKALADIK?"

Şahan Gökbakar ile Berrak Tüzünataç'ın "Teras"ta yakalanması yeni bir tartışmaya neden oldu!

Günlerdir tartışılan Şahan Gökbakar ile Berrak Tüzünataç’ın "balkon yakınlaşmasına" Hıncal Ağabey önceki gün köşesinde bir soru çengeli taktı.

"Muhabirlere balkonun altında mevzilenmelerini kim söylemiş olabilir?" dedi. Ardından Bekir Hazar, Saklambaç’taki köşesinde Sabah ve Bizden Kaçmaz muhabirlerinin Şahan’ın otomobilini tanıdığını, peşine takıldıklarını ve böylece olayı ortaya çıkardıklarını yazdı.

Bu olan biten beni 80’li yılların sonlarına götürdü. Güneş Gazetesi’nin magazin servisinde çalışıyordum. O sıralar herkes Hülya Avşar ile Tanju Çolak’ı birlikte fotoğraflamaya çalışıyordu. Aşk yaşadıkları biliniyor ama bir türlü görüntülenemiyorlardı. Bir gün spor servisine bir ihbar ulaştı. Spor yazarlarından birinin diş hekimi arkadaşı telefon açmış ve "Şu anda Cihangir’de bizim yandaki apartmana Tanju ile Hülya birlikte girdi. Az önce de ikisini beraber balkonda gördüm" demiş.

Hem spor hem de magazin servisinden "ekipler" oluşturuldu ve Cihangir’deki binanın önünde nöbet tutulmaya başlandı. Ama çift bir şekilde bu "kuşatmadan" haberdar olup, kendilerini adeta daireye kilitlediler. Acayip bir "Plevne savunması" durumu başladı. Gece olmasına rağmen ışıkları yakmıyor, pencerelere yaklaşmıyorlardı. Daha sonra bizim "nöbet değişimimiz" sırasında, askeri deyimle "karanlıktan da yararlanarak" teker teker dışarı çıkıp, kayboldular. Fotoğraf yoktu. Bu "ıska" ile müdürlerimizin karşısına çıkamazdık. O sırada gözüm, apartmanın önündeki otomobillere takıldı. Hülya’nın BMW’si ile bir Renault Flash araba öpüşür gibi burun buruna park etmişlerdi. Oysa o günlerde Tanju da bir kırmızı BMW kullanmaktaydı. Birden kafamda bir ampul yandı. Bir hafta önce "ayın futbolcusu" seçildiği için ilgili firma ona otomobil hediye etmişti.

Spor servisindekiler hemen teyit ettiler. Krem rengi Flash’ın plakası, Tanju’ya hediye edilen otomobilin plakasıydı. Gece karanlığında flaşlarımızı patlattık. Kendilerini yakalayamamıştık ama "öpüşen arabalarını" görüntüleyebilmiştik. Ertesi gün fotoğraf birinci sayfadaydı. Bir gün sonra da ben Avşar’ın Ulus’taki evine gidip, bu konudaki ilk özel röportajı yapmayı başarmıştım. Hülya Avşar’ın "Tanju ile ilişkim var da diyemem, yok da diyemem" sözleri manşetimizdeydi. Demem o ki; iyi bir magazinci, ünlülerin ayakkabı numaralarından, plakalarına kadar her şeyi aklında tutmalı...

Yüksel AYTUĞ / SABAH