Gündem
29 Şub 2024 09:35 Son Güncelleme: 29 Şub 2024 09:39

YRP’nin Zeytinburnu adayından Murat Kurum’a eleştiri! ‘Bu proje ihanettir…’

Dünkü “Satılmayacak Dediği Konutları Sattı” başlıklı haberimizin ardından Medyaradar’a ulaşan YRP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Gökhan Kasap, eski partili arkadaşlarını yerden yere vurdu. Zeytinburnu’nun, kentsel dönüşümde İstanbul’un ilk pilot bölgesi olmasına rağmen bugüne kadar bir arpa boyu yol kat edemediğini ifade eden Kasap, ‘Konser belediyeciliğiyle kentsel dönüşüm olmaz’ dedi. Kurum’u da eleştiren Kasap, ‘İstanbul’da kentsel dönüşümü otoparksız yapacaksa hiç yapmasın’ dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile ilgili dün yazdığımız  haberden sonra Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu adayı Gökhan Kasap’tan bir telefon geldi. Üç dönem belediyede başkan yardımcılığı yapan Kasap, 2019 yılında Ak Parti’den istifa etti. Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul’da Ümraniye dışında en iddialı olduğu ilçelerden biri de Zeytinburnu olunca Kasap’ın anlatacakları önemliydi.

AYŞE ABLA İSTEDİ DÖNÜŞÜM BAŞLADI!

Kasap ilk olarak 7 yıldır bitirilmediği için neredeyse her gün eylem yapılan konutların başlama hikayesini şöyle anlattı:

‘2017 yılıydı. Murat Aydın’ın başkan, bende başkan yardımcısıydım. Başkanın evine temizliğe gelen bir ablamız vardı. Ayşe Abla. Hepimiz tanırdık. Bir gün başkana ‘Bizim evler çok eski. Buraları yıkar mısınız başkanım’ diyor. O da ilgili başkan yardımcısını çağırarak Ayşe Abla’nın söylediği yere elemanlar gönderildi. Civardaki vatandaşlarla toplantılar yapıldı. İki tane yeni yapılan bina dışında bütün binalarla anlaşma sağlandı. Başkan Yardımcısı aylar sonra bir proje gösterdi. Dikey mimari bir projeydi. Altı otoparklı güzel bir projeydi. O tarihlerde dikey mimariye parti çok sıcak bakmıyor. Biz itiraz ediyoruz. Dönüşümün ancak kat yüksekliği verilerek olacağını söylüyoruz. Dinleyen yok. Yedi yıldır bir arpa boyu ilerlenmedi. Yatay mimari yapıldı. Binaların otoparkı yok.’

ZEYTİNBURNU HALKINA NEDEN İHANET YAPTINIZ?

Zeytinburnu Belediyesi’nin TOKİ işbirliği ile Telsiz Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümü eline yüzüne bulaştırdığını anlatan Kasap “Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin tam karşısındaki adada 31 adet bina, yerine 281 adet konut, 97 adet ticari alan yapılacağı belirtilerek yıkıldı. Hak sahiplerine de evleri iki yıl içinde teslim edileceği söylendi” dedi.

İki yılda bitirilecek denilerek daireleri ellerinden alınan insanların 7 yıl geçmesine rağmen hala evlerine kavuşamadığını ifade eden YRP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Gökhan Kasap, ancak en büyük sıkıntının projede otopark bulunmaması olduğunu söyledi.

“Zeytinburnu Belediyesi ve TOKİ tarafından yapılan bu kentsel dönüşümün Türkiye’de bir başka örneği yok” diyen Kasap “Projenin yapımına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Murat Kurum’un, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde, bakanlığına bağlı TOKİ tarafından başlandı. Şimdi ben buradan soruyorum; ‘Otoparksız kentsel dönüşüm modeli Zeytinburnu’na ihanet değil midir? Zeytinburnu halkına bu ihaneti neden yaptınız?’ Proje tamamlandığında burada oluşacak trafik ve otopark terörü nedeniyle yaşanabilecek kavgaların önüne nasıl geçeceksiniz? Allah göstermesin bundan kaynaklı çıkacak kavgalarda olası yaralanmaların veya ölümlerin taksirli suçlusu siz olmayacak mısınız?” ifadelerini kullandı.

‘SATMADIK, TAKAS YAPTIK’ DİYORLAR AMA.!

Kasap, MedyaRadar’ın dünkü ‘Satılmayacak dediği daireleri sattı’ başlıklı haberiyle ilgili ise şunları söyledi:

“Zeytinburnu Belediyesi’nin internet sitesinde bile projenin amacının ‘Rezerv yapı stoku; ÜRET-AKTAR-BOŞALT-TEKRARLA yöntemiyle Zeytinburnu ilçesindeki riskli yapı stokunun dönüştürülmesinde kullanılacaktır. Rezerv konutların satışı yapılmayacaktır.’ şeklinde açıklanmaktadır ve bu açıklamada halen belediyenin internet sitesinde durmaktadır. Proje bu amaçla başladı ve askeri lojmanlar yıkılıp yerine 286 daire, 14 iş yeri yapıldı. Belediye Başkanı rezerv konutlarının kesinlikle satılmayacağını, üzerine basa basa ‘Sa-tıl-ma-ya-cak!’ diyerek ilan etti. Ancak gelinen noktada bu konutlar satıldı. Diyorlar ki ‘Biz satmadık, takas yaptık.’ Takas da bir satış şeklidir. Çünkü mülkiyet el değiştirmiştir. Kamunun olması gereken konutlar şimdi kişilerin mülkiyetine geçmiştir. Kısacası belediye yönetiminin kentsel dönüşüm anlayışı uygulamada YIK-YAP-SAT-KENDİN OTUR şeklinde tecelli etmiştir.”