Gündem
06 Mayıs 2024 00:09 Son Güncelleme: 06 Mayıs 2024 01:00

Demirören'in şoföründen DHA muhabirine: Eylem Tok ve oğluyla ilgili haberi yayınlama

Yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlunun karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Acı’nın hayatını kaybetmesine ilişkin olayda dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören'in şoförünün haberi yapan DHA muhabirini arayarak haberin yayınlanmasını engellediği ifade edildi. Konuyla ilgili ses kayıtları ortaya çıktı.

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu T.C'nin Oğuz Murat Acı'nın ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olduğu kazayla ilgili bir iddia ortaya atıldı.

İddiaya göre; kazanın gerçekleşmesi sonrası konuyu haber yapmak isteyen DHA muhabiri Rojda Altıntaş, Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören'in şoförü olduğunu söyleyen 'İlker' isimli şahıs tarafından arandı. Telefondaki şahıs haberin yayınlanmaması için DHA muhabiri Rojda Altıntaş ile konuştu. Haberin normal bir kaza haberi gibi servis edilmesini istediklerini ifade etti. Haber normal bir kaza haberiymiş gibi DHA tarafından servis edildi.

SES KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan konuyla ilgili ses kayıtları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Üstelik paylaşılan bir görselde Revna Demirören'in DHA muhabiri Rojda Altıntaş ile görüntülü olarak görüştüğü görüldü.

'DEMİRÖREN'İN OĞLU ARAÇTAYDI' İDDİASI

Olayla ilgili geçtiğimiz aylarda başka bir iddia ortaya atılmıştı. İddiaya göre; kazaya neden olan sürücü T.C'nin aracında 10 kişi bulunuyordu ancak 8'inin ifadesi alındı. İfadesi alınmayanlardan birinin annesi Eylem Tok ile birlikte ABD'ye kaçan T.C. olduğu belirtilirken diğer kişinin ise iş insanı Yıldırım Demirören'in oğlu olduğu öne sürülmüştü.

İşte konuyla ilgili sosyal medyada büyük yankı uyandıran iddialar:

1 kişinin ölümüne 4 kişinin yaralanmasına sebep olan o lüks jeepin hiç konuşulmayan yanlarını konuşalım: Eylem Tok’un elini kolunu sallayarak Mısır’a, Mısır’dan Amerika’ya nasıl geçtiğini,fotoğraftaki Revna ve Yıldırım Demirörenlerin etkisi nedir?

Bu haberi Türkiye gündemine getiren DHA muhabiri Rojada Altıntaş’ı arayıp sıradan bir kaza gibi paylaşmasını isteyenler de bizzat Yıldırım ve Revna Demirörenlerdir. Ama neden?

Demirören ailesinin bu olayla ilgilenmesinin sebebi, 17 yaşındaki oğulları Emre Cemal Demirören’in de Timür Cihantimür ile birlikte lüks jeep içinde olduğu içindi.

02/04/2024 (olaydan 15 saat sonra) DHA mühabiri Rojda Altıntaş, Bülent Cihantimür'ün yardımcısı Dursun Bey'i arayıp haber konusunda bilgilendirmek istiyor, ancak bu telefon görüşmesinden sonra Revna Demirören'in şoförü İlker Demirören peş peşe taciz telefonlarına maruz kalıyor

02/03/2024 akşamı Revna Demirören’in şoförü İlker Bey, DHA muhabiri Rojda Altıntaş’ı haberi yayınlamaması için arıyor ve uyarıyor da diyebiliriz.

Rojda Altıntaş, İlker Bey'in şoförleri olduğundan emin olmak için geri arıyor ve 03/03/2024'te Revna Demirören ve Rojda Altıntaş, şöförün telefonundan görüntülü olarak konuşuyorlar ve haber, görselde olduğu gibi sansürlü haliyle yayınlanıyor.

Görüntülü aramaların ardından, Revna Demirören haberin basit bir kaza haberi gibi, çarpan kişi belli değil gibi yayınlanmasını istiyor. http://dha.com.tr/amp/gundem/eyupsultanda-luks-cip-emniyet-seridinde-bekleyenlere-carpti-1-olu-4-yarali-2398205 çarpan kişi belli değil gibi küçük bir haber akşam 18.41’de bu haber yayınlanıyor.

2 gün sonra Oğuz Murat Aci’nin yakınları x’de (twiter) flood yazarak olayı duyuruyor. Demirören grubu tüm bunları yapmamış gibi olayı takip ediyor gibi yapıyor.

5 Mart tarihinde olay Türkiye'nin gündemine oturuyor. Ancak eğer Demirören ailesi 2 Mart tarihinde haberin yayınlanmasına müsaade etseydi, Eylem Tok Mısır'dan ABD'ye kaçabilir miydi? Demirören grubu, sadece oğulları cipte bulunduğu için Eylem Tok'un ABD'ye sessizce gitmesine yol açmıştır. Peki, kazada ölen genç insanın hakkını kim savunacak?