Medya
01 Tem 2011 14:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:31

YORUMCULAR BOYNUZ TOKUŞTURUYOR, EGOLAR ÇARPIŞIYOR! SABAH YAZARI YERDEN GÖĞE'Yİ TOPA TUTTU!

Sabah tv yazarı Yüksel Aytuğ, Star TV'nin sohbet programı Yerden Göğe'de yorumcular arasında yaşanan "kimya uyuşmazlığı"nı yazdı...

YANİ olacak şey değil... Harika konuklar, ilginç konular, görkemli bir stüdyo, doğru gün ve doğru saat ama yorumcular ego çarpıştırmaktan programı çekilmez hale getiriyorlar...
Geçen hafta, ilk günden moraller bozulmasın diye usul usul yazdım ama belli ki etkili olmamış.
Bu hafta eleştirinin dozunu biraz daha artırmak zorundayım.
Yoksa ’gül gibi’ program heba olacak...
Star’ın yeni sohbet programı Yerden Göğe’den söz ediyorum.
İlk hafta Acun, ikinci hafta Arda... Milletin gökte arayıp yerde bulduğu türden iki muhteşem konuk... Ne deseler, burnumuzu ekrana yapıştıracağız.
Ama Funda Özkalyoncu, Rasim Ozan Kütahyalı ve Berna Laçin izin vermiyor ki çocukcağız konuşsun. Arda program boyunca bir tek cümlesinin bile sonunu getiremedi. Nihayetinde, bir köşeye çekilip boynuz tokuşturan yorumcuları izlemek zorunda kaldı.
Ev sahiplerinden biri soru soruyor, diğeri daha yanıt gelmeden, konuyu değiştiriyor. Konuk bir şey anlatmaya çalışıyor, diğer ikisi kendi aralarında başka bir sohbete girişiyor. Hep birbirlerinin sözlerini kesiyorlar, hep birbirlerinin üzerine konuşuyorlar.
Böyle olunca da ortaya berbat bir kadınlar hamamı kakofonisi çıkıyor. Tabii olan da değerli konuğa oluyor. E madem sizden başka kimsenin sesinin duyulmasına tahammülünüz yok, o zaman bu programa niye konuk çağırıyorsunuz ki?
Arda ’her stüdyoya lazım’ bir konuk. Hem sempatik, hem içten, hem de esprili... Ama tam 5 kez "Sinem’le ilişkimizin konuşulmasından rahatsızım, bu konunun tartışılmasını istemiyorum" diye kibarca uyarmasına rağmen, ilk 40 dakika boyunca ısrarla Sinem konuşuldu, tartışıldı. Öyle olunca, dünya tatlısı Arda’nın bile keyfini kaçırmayı başardılar.
Taklitleriyle, ilginç anılarıyla her programda izleyenleri kahkaha krizine sokan Arda, "Artık taklit yapmıyorum" diyerek, kestirip attı.
Rasim Ozan Kütahyalı soft tartışmaların adamı değil.
Ona hararetli, yüksek tansiyonlu siyasi fikir fırtınaları daha çok yakışıyor. O ortamlarda daha fazla kendini buluyor, kendi oluyor. Funda Özkalyoncu’nun "Burada ne işim var?" gibi bir havası mevcut.
Ayrıca Özkalyoncu ve Kütahyalı, Berna Laçin’in yönlendiriciliğinden ve dominant tavırlarından son derece rahatsız görünüyorlar. Ama Berna da savrulan konuları merkeze doğru çekmeye çalışmasa, durum iyice içinden çıkılmaz bir hal alacak.
Öyle ki; Berna ilkokul öğretmeni gibi sürekli "Aranızda konuşmayın" demek zorunda kalıyor.
Görünen o ki, programın yorumcuları arasında bir kimya uyuşmazlığı söz konusu. Bu hafta bu ego çarpışması biraz daha su yüzüne çıktı.
Korkarım, yakında bu programda çok daha ciddi kavgalar ve yıkıcı hitaplar izleyeceğiz...

Yüksel Aytuğ/Sabah