Medya
23 Ara 2014 10:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

Yılmaz Özdil 'müstehak' davasında aklandı, Hürriyet'e laf çaktı!

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Hürriyet'te iken Soma'daki maden kazası sonrası 'müstehak' davasından 'aklandı', Hürriyet'e sitem etti

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil hakkında, Soma'da en az 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın 'fıtrat' açıklamasına tepki olarak yaptığı 'müstahak' açıklaması konusunda takipsizlik kararı verildi.

Özdil, kararı duyurduğu yazısında eski gazetesi Hürriyet'e de 'Kendi gazetemde savunmasız kaldım' sözleriyle sitem etti.
OLAN BİTEN GAYET NORMALDİR HATTA MÜSTEHAKTIR DENİLEBİLİR
Yılmaz Özdil, Soma faciasında 1800'lerden bu yana dünyadaki örnekleri sıralayıp "Bunlar sürekli olan şeyler, bu işin fıtratında bu var" diyen Erdoğan'ı, Halk TV yayınında eleştirmişti.
Özdil o yayında şöyle konuşmuştu: "Başbakan gayet normal diyor, fıtratında var diyor, 1862'den İngiltere'den örnek veriyor. Bana göre bu işin sorumlusu Kraliçe Victoria'dır, çünkü o tarihte tahtta o vardı. Sayın başbakanımızın herhangi bir sorumluluğu olamaz, Kraliçe'nin istifa etmesi lazım. Ayrıca ABD'den 1907'den örnek verdi. Theodore Roosevelt iktidardaydı. Sayın başbakanımızın ve sakallı enerji bakanımızın suçu günahı yoktur, ihmali yoktur, Roosevelt'in istifa etmesi gerekir. Ekstra hazin tarafı... O yörenin çocuğu olduğum için yakından gözlemliyorum. Bu ölen çocuklar, maalesef, Tayyip Erdoğan'ın mitingine otobüslerle taşınan işçiler... Bu öldürülen çocukları, AKP mitinglerine götürüp, en büyük Tayyip Erdoğan başka büyük yok diye alkışlatmışlardı. Şimdi Tayyip Erdoğan çıkıp, bunların ölmesi normal falan diyor. Dolayısıyla, ben başbakana katılıyorum, yani bu olan biten gayet normaldir, hatta müstehaktır bile denilebilir, hepimizi çok daha büyük facialar beklemektedir, Kraliçe Victoria'nın istifa etmesi gerekir."

Özdil'in dava sonucunu taşıdığı köşe yazısını okumak için tıklayın.