Medya
27 Tem 2010 09:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:29

'YERME ÖZGÜRLÜĞÜ' İNSANLARI 'YAVŞAK YERİNE KOYMA ÖZGÜRLÜĞÜ' MÜDÜR RUHAT HANIM?

Bekir Hazar'dan "Arabesk yavşaklığından utanıyorum" diyen Fazıl Say'a sahip çıkan Ruhat Mengi'ye sert eleştiri...

"Yavşak yerine koyma özgürlüğü!"

Ruhat Mengi hanımefendi Vatan’daki köşesinde "Arabesk yavşaklığından utanıyorum" diyen Fazıl Say’a sahip çıkmış, diyor ki; "Sevenin, ilgi duyanın arabeski övme özgürlüğü var da, sevmeyenin, kızanın ’yerme özgürlüğü’ yok mudur?"
Evet vardır tabii ki yerme özgürlüğü… Hem de dibine kadar… Mesela ben de sevmem arabeski. Beğenmem.
Dinlemem… Eleştiririm. Arabeski sevmek zorunda değilim. Anayasada böyle bir madde yok… Ammaa…. Kalkıp da dinleyenlere, sevenlere "Yavşak" demeye getirmem… "Yerme özgürlüğü" insanları "Yavşak yerine koyma özgürlüğü" müdür Ruhat hanım?..
Fazıl Say’ın uluslararası arenadaki başarılarına, sanatçı kimliğine kimsenin bir şey dediği yok. Alkışlıyoruz. Konuşacak tabii… Eleştirilerini dikkatle dinleyeceğiz.
Birşeyler almaya çabalayacağız hep beraber… Rönesansta sanatçılar en öndeydi… Evet "Aydınlanmadır" Rönesans… Ancak aydınlanma "Yavşaklar" diye bağırarak mı olur Ruhat hanım?...
Fazıl’ın eleştirisini haklı buluyorsunuz da, hakaretine neden kör takılıyorsunuz?... "Yavşak"ın ne anlama geldiğini bilmiyor musunuz?..
Eğer bilmiyorsanız google’a da mı giremiyorsunuz?
İnternetiniz mi kesik Ruhat hanım?..
Yazınızda Fazıl Say’ı eleştirenlere diyorsunuz ki ; "Bence bırakın demokrasiyi, ifade özgürlüğünü filan da bir yana, asıl ’haddini bilmek’ diye bir konu var.
Çok önemlidir haddini bilmek, ulaşamayacağı kişilere dilini de uzatmamak..."
Evet Fazıl Say ulaşılamayacak kişi olabilir… Ona dilini uzatanlar hadsizdir… Anlıyorum bu yaklaşımınızı… Peki ulaşılması zor Fazıl Say, bu mümtaz özelliğinden dolayı dilini milyonlara uzatma hakkına sahip midir?
Bu mudur yani?
Bir cümlene daha takıldım… "Belki o zaman bin yılda bir çıkarabildiğimiz uluslararası sanatçılara hakaret etmek yerine onlarla gurur duymayı da öğrenirler." diyorsun… Sevgili Ruhat Mengi, Fazıl Say kalkıp sana "Yavşaklığından utanıyorum" dese bu satırları yazabilir miydin?... "Aaa ne var bunda dünyaca ünlü sanatçımız yerme özgürlüğünü kullanıyor" mu derdin?... Ne yapardın, bunu da yazsana… Uluslararası sanatçı olmak "Yavşak" deme hakkı mı getiriyor?..
Uluslararası bir yazar olsanız siz de mi insanlara "Yavşaklığınızdan utanıyorum" diyeceksiniz?
Fazıl’a hakarete tahammül edemiyorsun.
Alkışlıyorum seni… Ancak Fazıl’ın milyonlara ettiği hakareti niye görmezden geliyorsun.
Pimi kim çekti?...
Orhan Gencebaylar, Ferdi Tayfurlar "Yavşaklığınızdan utanıyoruz" denecek insanlar mı?
Haddini bilen ve bilmeyen kim?... Oturun düşünün… Kalkın bir daha düşünün hanımefendi

Bekir Hazar/TAKVİM