Medya
28 Ağu 2013 13:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:22

YENİ ŞAFAK YAZARINDAN ŞAFAK PAVEY'E AĞIR SUÇLAMA!

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi günün en dikkat çeken iddialarından birini köşesine taşıdı..

Yeni Şafak yazarı ve Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi günün en dikkat çeken iddialarından birini köşesine taşıdı. CHP’nin sosyal demokrat kanadında anılan Şafak Pavey’in Mısır’daki darbeye destek verdiğini iddia eden Selvi, Pavey’in Suriye’de ise Esad’a destek verdiğini yazdı.

Pavey’in Esad’la görüşen CHP heyetinde yer aldığını yazan Selvi, CHP’li vekilin Mısır konusunda ise BM nezdinde Mursi karşıtı faaliyet yürüttüğünü iddia etti. Pavey’in "Mursi 1,5 milyon kızı zorla sünnet ettirdi" şeklinde bir iddiayı dillendirdiğini ve BM’de darbeyi destekler bir tutum aldığını kaydeden Selvi "Hadi anlatın Şafak hanım, Mısır’daki darbede sizin katkınızı öğrenmek bu milletin hakkı. Ben Hasan Mutlucan türkülerini çalmaya gidiyorum, siz anlatmaya başlayın..." dedi.

Selvi’nin "Şafak Pavey darbe için ne yapmış?" başlıklı yazısındaki ilgili bölüm:

BM’de İnsan Hakları Komitesi üyeliğine seçilmesini önemsediğim, kendisini ilgiyle takip ettiğim isimlerden birisidir Şafak Pavey.

Belki bu yüzden Suriye’de çocuklar ve kadınlar kimyasal silahla katledilirken, ne dediğini merak ettim.

Nefes alamadan çırpınarak boğulan çocuklar, çocuklarının cansız bedeninin üzerine kapanmış kimyasal gaz kurbanı anneler ya da kefene sarılı çocuk bedenleri arasında evladının cansız bedenini teşhis etmeye çalışan anneler...

Herkes sussa dahi Şafak Pavey’in bunlara dair söyleyeceği sözünün olması gerektiğini düşündüm.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, ’2012 Uluslararası Cesur Kadınlar’ ödülünü almış birisi olarak buna sessiz kalamayacağını düşündüm.

Ama yanılmışım.

Suriye’de sivillerin katledildiği bir dönemde Şam’a gitmişti Şafak Pavey.

Her fırsatta Beşar Esed’le fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyen CHP milletvekilleriyle birlikte.

CHP Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla yapmıştı bu görevi Şafak Pavey.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü anneleri evlatsız, çocukları annesiz bırakan Esed rejimi ile birlikte kutlamayı tercih etmişti.