Medya
08 Mar 2022 17:47 Son Güncelleme: 08 Mar 2022 20:15

Yeni Akit Gazetesi'nin hesabı birbirine tutmadı! Önce 'yağ krizi' sonra 'gıda terörü' dediler

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi, geçtiğimiz hafta yağ krizi hakkında haber yaparken, bugünkü manşetinde de aynı konuyu ‘gıda terörü’ olarak nitelendirdi.

Ayçiçek yağının stoklarda azaldığına dair çıkan duyumların ardından vatandaşlar marketlere akın etti. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde vatandaşlar birbirini ezerek ucuz yağ almaya çalıştı. 

Son olarak birçok markette 5 litrelik sıvı yağlar kapış kapış izdihamla satılırken, birçok yerde 5 litre ve üzeri yağlar ya tükendi ya da stoklandı. Vatandaş marketler yağ bulamazken, internette ise taksitli kredi imkanıyla sıvı yağ satışları başladı. 

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi bugünkü sayısında yağ krizinin gerçek olmadığı yönünde bir manşet attı. “Gıda teröründe çark böyle işliyor” diyen Akit gazetesi bunu dört ayrı başlıkta ele aldı. ‘Gıda terörü’ olarak nitelendirdikleri krizin gıda ya da ürün yokluğunu; fısıltı halinde yayılıp daha sonra da stokçuluk yapanların kar ettiği bir sistem olarak gören gazete henüz bir hafta önce; de “Ayçiçek yağı almadıysanız hemen alın! Kötü haber geldi” başlığıyla haber yayınladı.

Yeni Akit’in yapmış olduğu haber sosyal medyada tepkilere neden oldu. Kısa sürede Ekşi Sözlük’te “e demezler mi birader; 1 hafta önce siz alın; dediniz diye..” gibi tepkiler çığ gibi büyüdü

İŞTE YENİ AKİT’İN MANŞETİ

İŞTE YENİ AKİT’İN BİR HAFTA ÖNCE; YAPTIĞI HABER

Söz konusu haberde Akit gazetesi “Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Ayçiçek fiyatlarına zam geliyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ayçiçek yağı fiyatlarını vuracak. İthal edilen ürünler arasında en büyük sorunlardan birinin ayçiçek yağında oluşacağı endişesi var. Rusya tarafından çatışmaların başlatıldığı ilk günden bu yana yağ piyasalarında fiyatlar hareketli, anlık değişimler var. Rusya 2021’i 36 milyar dolarlık tarım ihracatıyla kapattı. Uzmanlar, bu kaynağı kaybetmek istemeyeceğini öngörüyor; ama hem mevcutta hem de gelişecek süreçte lojistik imkanların; oldukça zorlaşacağı ifade ediyor. Piyasada ayçiçek yağı fiyatlarındaki artışın kaçınılmaz olduğu belirtiliyor. Nitekim Rusya tarafından çatışmaların başlatıldığı; ilk gün sadece birkaç saat içinde dünya ham yağ fiyatlarının 1400; dolardan 1500 dolara çıktığı görüldü.” ifadelerini kullandı

EKŞİ SÖZLÜK’TE TEPKİ YAĞDI

Akit’in attığı manşet Ekşi Sözlük’te gündem olmasının ardında bir çok yazar manşete tepki gösterdi. İşte o tepkilerden bazıları: