Medya
26 Mayıs 2010 11:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:19

YAZDIĞI YAZILARIN ÇOĞU MEDYA SALDIRISI, ÇOĞU MESLEKTAŞLARINI GAMMAZLAMA ÜZERİNE! TAM AKP SİLAHŞÖRÜ!

Hürriyet yazarı Yalçın Doğan Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru'yu fena bombaladı.

Bunlara “Mülevves” deniyor


İlk bir panelde görüyorum onu. Yıllar önce. Sesini pek çıkartmayan, çevresine saygılı davranmaya özen gösteren, kendini sürekli kontrol altında tutan, birlikte katıldığımız Cumhurbaşkanı ya da Başbakanların gezilerinde geri planda kalmayı tercih eden bir tip.

Kendini sürekli kontrol eden, çevresine sürekli hoş davranmaya çalışan birilerine pek güvenmem ben. Onlar genellikle iki yüzlü oluyor.
Zaman geçtikçe, kendi aleminde, yani İslami kesimde adı daha çok duyuluyor. Bu arada bizlerle ilişkisini sürdürmeyi ihmal etmiyor. Karşılaştığımızda gazetecilik üzerinden iltifatları, her zamanki gibi, eksik değil.
Ne zaman ki, AKP iktidara geliyor, hele de yakın arkadaşı Cumhurbaşkanı seçiliyor, “tamam bu iş atık bitti” edasıyla, kendini meydanlara atıyor. Yazdığı yazıların çoğu medya saldırısı, çoğu meslektaşlarını gammazlama üzerine. Tam AKP silahşörü.

HAYATI DEĞİŞİYOR
Her şeyi bilen, duruma hakim tavrıyla, sırtını dayadığı AKP iktidarından güç alarak, AKP’yi eleştirmeleri nedeniyle, saldırmadığı kişi ve kurum yok.
Ferit Devellioğlu’nun Osmanlıca-Türkçe Sözlüğünde “mülevves” kelimesinin karşılığında, “kirli, pis, düzensiz, karışık” yazıyor. İşte, tam bu anlama gelecek bir tip.
İktidarın kendisine verdiği olanakları iyi kullanıyor. Üstünden başından, oturduğu eve kadar, hayatı değişiyor.
İktidarı savunmanın hakkını veriyor. Üstlendiği son görev, CHP kurultayı  üzerinden bizlere çamur atmak. Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP yükselişe geçiyor. Bunu gözlemlemek, ona göre, suç. Ama, kendisinin AKP ve Cumhurbaşkanı için kaleme aldığı destanlar normal.
İnsan bir kere “mülevves” olmaya görsün, depreşen aşağılık kompleksi harekete geçmeye her zaman hazır. Teori üstadı geçiniyor, ama teorilerin gerçekle ilgisi yok. Komplodan bol ne var? Atış serbest.
Kim bu adam ya da adamlar? Bakın çevrenize, açın yandaş TV’leri ve yandaş gazeteleri, pek çok örneği var.

Yalçın Doğan/Hürriyet