Medya
10 Haz 2013 14:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

YARALANANLAR, DAYAK YİYENLER! İŞTE GAZETECİLERİN 'GEZİ' BİLANÇOSU!

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, köşesinde hem güvenilirliğini yitiren medyayı yazdı, hem de eylemler sırasında yaralanan gazetecileri listeledi.

Gezi Parkı’nda başlayan ve dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılan eylemleri medyanın başlangıçta görmezden gelmesi, yayınlamaması tepkilerin medyaya yönelmesine de neden oldu.

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, köşesinde hem güvenilirliğini yitiren medyayı yazdı, hem de eylemler sırasında yaralanan gazetecileri listeledi.

İşte Bildirici’nin köşesinden eksik olmasına rağmen Gazetecilere yönelik saldırıların listesi:
Gezi eylemleri sırasında alanda görev yapan gazeteci arkadaşların eylemcilerin tepkileriyle karşılaşmaları üzücüydü. Neyse ki, bu tavırdan çabuk vazgeçildi. Ama haberciler, polis şiddetinden o kadar kolay kurtulamadılar maalesef. İstanbul ve diğer kentlerde birçok gazeteci, polisin çoğu kez hedef gözeterek attığı gaz bombaları ve plastik mermilerle yaralandı. Dövülenler ve gözaltına alınanlar oldu.

Yaralanan gazetecilerden biri, Hürriyet gazetesi foto muhabiri Selçuk Şamiloğlu’ydu. Tam da fotoğraf çekmek üzereyken deklanşörün üzerindeki parmağına isabet etti plastik mermi. Parmağını kırdı, oradan sekip kafasını yardı. Hastaneye kaldırılan arkadaşımızın başına altı dikiş atıldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası, savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Fakat İstanbul ve Ankara dışında yaşanan saldırıları henüz saptayamamışlar. Oluşturdukları liste demokratik bir ülkede yöneticilerin yüzlerini kızartacak uzunlukta ama TGS’ye göre hâlâ eksik bir liste:

GAZ BOMBASI VE MERMİ İLE YARALANANLAR

- Gazeteci Ahmet Şık, BirGün gazetesi muhabiri Olgu Kundakçı, Reuters muhabiri Osman Örsal, Sol gazetesi muhabiri Onur Emre, Sözcü muhabiri Yavuz Alatan, ETHA muhabirleri Mehmet Canbek ve Serdal Işık, polisin attığı gaz bombasıyla yaralandılar.

- ATV muhabiri Mesut Çiftçi ile ATV kameramanı İsmail Velioğlu, Taksim’de polisin attığı plastik mermilerle yaralandı.

- Hürriyet Daily News muhabiri Emrah Gürel, polis saldırısı sonucu ayağından yaralandı.

GÖZALTINA ALINANLAR

- Kanal D Ankara temsilcisi Erhan Karadağ gözaltına alındı

- Sol gazetesi Ankara muhabiri Fatoş Kalaçay darp edilerek gözaltına alındı.
- Ulusal Kanal kameramanı Serkan Bayraktar ile Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya olay yerinden canlı yayın yaparken gözaltına alındılar.

KOLU KIVRILAN, BAYILAN, KÖR OLMA TEHLİKESİ GEÇİREN

- Evrensel gazetesi ve Hayat TV muhabiri İsmail Afacan, TOMA aracından sıkılan tazyikli suyun gözüne gelmesiyle kör olma tehlikesi geçirdi.

- Milliyet muhabiri Hüseyin Özdemir gazın etkisiyle baygınlık geçirdi.

- Taraf muhabiri Tuğba Tekerek’in kolunu kıvıran polis, Tekerek’e küfretti.

- İMC televizyonu kameramanı Özgür Söylemez ve İMC televizyonu Ankara muhabiri Eren Güvendik, ayağından yaralandı.

- Ulusal Kanal kameramanı Bülent Ünal’ın kulağı yırtıldı.

KİMSE GAZETECİLER SAHİPSİZ SANMASIN

O zor koşullarda görev yapan gazetecileri yaralayan, döven, tartaklayan polisler soruşturulup cezalandırılmayacak mı? Basın meslek örgütleri ve medya kuruluşları, saldırganların peşini bırakmamalı. Kimse sokaklarda, alanlarda koşuşturan gazetecileri sahipsiz sanmasın.