Medya
01 Şub 2011 09:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

YAPRAK DÖKÜMÜ'NÜN ALİ RIZA'SININ TAHTINI HANGİ DİZİ KARAKTERİ ALDI?

Ali Rıza Bey'in kalbi bunca acıya dayanamadı ve bu dünyadan göçüp gitti. Şimdilerde onun tahtına yeni bir aday var!

Ali Rıza öldü, yaşasın Rıza

Ekranların en acıya dayanıklı karakteri olarak Yaprak Dökümü'nün Ali Rıza Bey'ini bilirdik. Ama adamcağızın kalbi de sonunda bunca acıya dayanamadı ve bu dünyadan göçüp gitti. Şimdilerde onun tahtına yeni bir aday var. Adını Feriha Koydum dizisinin Kapıcı Rıza Efendi'si...

İkisinin isminin de 'Rıza' olması kaderin garip bir cilvesi midir bilinmez ama ben bu Rıza Efendi'nin hayatından şimdiden endişe duymaya başladım. Zira dizilerde dertler geldi mi birbiri üstüne gelir. Adamcağız gül gibi geçinip giderken birden evlatları başına dert üstüne dert açmaya başladı. Kızı, üniversitede zengin bir yakışıklının gönlünü çeldi. Ama sosyal statüsünden utandığı için kendini zengin bir kız gibi tanıttı. E tabii birbiri üzerine binen yalanlar, içinden çıkılmaz bir hale geldi. Bunlar yetmiyormuş gibi evin oto tamirciliği yapan oğlu, zengin gencin kendisine emanet ettiği lüks otomobil ile kaza yaptı. 70 bin liralık zararı ise Kapıcı Rıza Efendi üstlendi.

Feriha'nın, arkadaşı Cansu'ya dert yanarken "Şeyimizi satsak ödeyemeyiz" dediği meblağ, gerçekten de o ailenin ömür boyu çalışıp da ödeyemeyeceği kadar yüksek. Kapıcı Rıza Efendi, ortak hisseli tapusunu bankaya teminat olarak gösterdiğinde doğal olarak kredi alamadı. Kredi için kefil aradı, en yakın dostları bile yanaşmadı. Tarlasını satmak istedi, ona da "Doğmadan ölen çocuklarımın kanını üzerine akıttığım o tarlayı sattırmam" diyen karısı itiraz etti. Evdeki üç altın bilezik ise o otomobilin bir jantına bile denk değil.

Korkarım Rıza Efendi'nin dertleri bununla da bitmeyecek. Ne bileyim mesela kızı, o gençten hamile kalabilir. Oto tamircisi oğlu, oto hırsızlığına başlayabilir. Evlere temizliğe giden karısı, zengin hanımın inci kolyesine göz koyabilir. Bence Rıza Efendi'nin şimdiden bir kardiyoloğa görünmesinde fayda var. Zira korkarım sonu, Ali Rıza Bey gibi olacak!

NOT: Umarım, kapıcının isminin 'Rıza' olması, sadece bir tesadüftür ve bir dönem Fenerbahçe tribünlerine asılan çirkin pankarttan ilham alınarak konulmamıştır.

Yüksel AYTUĞ / SABAH