Medya
03 Nis 2012 17:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:30

''YANDAŞ HABERCİLİK'' ZAMLAR HANGİ GAZETELERDE KÜÇÜK YAYINLANDI?

Geçen hafta elektriğe ve doğalgaza zam geldi, ancak bazı gazeteler haberi birinci sayfadan görmedi..

Yandaş habercilik!

Yandaşlık hem zor hem ince zanaat. Misal mi? Malum, geçen hafta elektriğe yüzde 8, doğalgaza yüzde 18 dolayında zam geldi.

Yandaş medyadan Yeni Şafak ve Zaman milyonlarca insanı birebir etkileyen bu haberi 1. sayfadan... Ama sadece çok dikkatli gözlerin fark edebileceği miniklikte gördüler. Taraf, Star ve Sabah’a göre haber 1. sayfalık değildi.

O nedenle olacak, Star 6. sayfadan, “Doğalgaza yüzde 18.72 zam” başlığıyla verirken bu başlığın hemen altına Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın, “Döviz ve petrolün istikrarsızlığı nedeniyle mecbur kaldık” açıklamasını yerleştirdi. Zam haberi Taraf’ın 7. sayfasında - tabii ancak dikkatli gözlerin yakalayabileceği şekilde yer buldu.

Haberi “en hoş” veren Sabah oldu. 9. sayfasındaki haberin başlığı “Kayıkçı kavgası faturası” idi, başlığın altında da o kavganın nasıl bir kavga olduğu açıklanıyordu.

“İran - İsrail kavgası elektrik ve doğalgazı vurdu. Petrol zammı doğalgazla çalışan santralların maliyetini artırınca elektriğe yüzde 9.26 ile yüzde 8.71 zam geldi. Doğalgaz da yüzde 18.72 zamlandı.”

Yandaşlık böylesi zor ve ince zanaat...

Melih AŞIK / MİLLİYET