Medya
04 Ağu 2010 11:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:31

VATAN GAZETESİ'NE ARANAN KAN BULUNDU! ALTAN MONARŞİSİ'NDEN TÜRK BASININA DÖRDÜNCÜ KÖŞE YAZARI!

Medyaradar'ın yeni köşe yazarı Varol Ersoy internet dünyasına bomba bir köşe yazısıyla giriş yaptı.İşte Ersoy'un ses getirecek o yazısı...

Altan Monarşisi’nden
Türk basınına
dördüncü köşe yazarı!



İletişim fakültelerinden mezun, yetenekli on binlerce gencin "staj" olanağı bile bulamadığı gazeteler, "isim sevdası"ndan vazgeçmiyor...
Padişahlıkta bile tahtın babadan oğula geçmesi için babanın ölmesi gerekir.
Ama bizim meslekte bu kural, en katı monarşiden bile daha acımasız. Bırakın babayı, dede bile henüz tahttayken, torun da "taht"a oturtuluyor. Bir günde "yazar" yapılıyor.
Neden?
Çok mu yetenekli?
Bugüne kadar yaptığı röportajlar ortada: Öyle ahım şahım bir başarı söz konusu değil...
Zaten röportaj yapacak kişi bulmakta sıkıntı cektiği için yılda iki gün babasıyla, iki gün onun gazetesinin yöneticileriyle, iki gün de amcasıyla konuşuyor. Tabii; dedeyi de unutmamak lazım!

Kimden ya da hangi aileden söz ettiğimi anlamışsınızdır:
Altan ailesi...
Dede Çetin Altan, halen Milliyet Gazetesi’nde yazıyor...
Baba Ahmet Altan Taraf Gazetesi’nin her şeyi...
Amca Ahmet Altan Star Gazetesi’nin Başyazarı...
Ve şimdi torun Sanem Altan da resmen yazar oluyor...

Nereden mi çıktı?
Bunu en iyi Zafer Mutlu bilir...
İktidardan gelen baskılar nedeniyle yayın politikasını iyici yumuşatan, özellikle birinci sayfada "denge" peşinde koşan VATAN’ın tirajı, son altı ayda akıl almaz bir hızla eridi.
Bu gazeteden kaçan okur, muhalefetin yeni gözdesi Sözcü’ye gitti.
Tirajlardaki bu vahim tablo, başta Zafer Mutlu olmak üzere VATAN yöneticilerini kara kara düşündürmeye başladı.
Çünkü tam da şu günlerde uluslararası bir yatırım fonuyla, VATAN’ın ve Milliyet’in de içinde bulunduğu grup arasında ortaklık görüşmelerine başlanması söz konusu...
İşte bu durum, yılların tiraj sihirbazı Zafer Mutlu’yu yeni bir arayışa itti. Ama Mutlu öyle bir hamle yapmalıydı ki; hem gazetenin yazar kadrosu zenginleşmeli, kadın okurların gönlü alınmalı; hem de bulunacak kişi, iktidarı rahatsız edecek yeni bir yazar olmamalıydı.

Tahmin edebileceğiniz gibi, aranan kan içeride bulundu ve Zafer Mutlu hafta başında Sanem Altan’la kısa bir görüşme yaparak teklifini iletti.
Buna göre Sanem Altan köşe yazmaya bu pazar günü başlayacak ve şimdilik haftada üç gün yazacak. Sonra yazıları beğenilirse, sayı haftada beş güne çıkacak.
Köşede siyasetten çok, magazin, kültür, sanat, edebiyat, futbol gibi "yumuşak ve zararsız konular" işlenecek.

Tabii; Zafer Mutlu’nun bu hamlesinin "Altan ailesi"yle pek arası olmayan VATAN okurlarından ters tepki görmesi ve tirajın toparlanma yerine daha da düşmesi ihtimali de oldukça güçlü...

İşte; böyle...
Meğer kaderde Medya Radar’daki bu ilk buluşmamızda Altan Monarşisi’ni yazmak varmış...
Ben kaderime razıyım; meslekteki 18’inci yılımdayım ne de olsa...
Ama...
Medyadaki bu monarşik yapının sistem dışı bıraktığı iyi yetişmiş gençlerimiz adına, ne kadar üzüldüğümü tahmin bile edemezsiniz!

VAROL ERSOY