Medya
29 Ara 2023 12:14 Son Güncelleme: 29 Ara 2023 12:18

Ünlü spor yazarı Talay Erker hayatını kaybetti

Spor dünyasının sevdiği isimlerden duayen gazeteci yazar Talay Erker'den kötü haber geldi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, 2011 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Talay Erker 29 Aralık 2023 Cuma günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Talay Erker’in vefatının ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda “Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren üyemiz Talay Erker’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Talay Erker’in cenazesi 29 Aralık 2023 Cuma günü ikindi namazının ardından Maltepe Mevlana Camisi’nden alınarak Bursa Osmangazi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

TALAY ERKER KİMDİR?

1935 yılında Sinop Ayancık’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde, Edebiyat Fakültesi Coğrafya ve Alman Edebiyatı bölümlerinde eğitim gördü. Mesleğe 1960 yılında Akşam Gazetesi’nde spor muhabiri olarak başladı. Daha sonra Yeni İstanbul, Hürriyet, Yeni Asır, Sabah, Günaydın, Star, Vatan, Fotospor, Sözcü, Fotogol gazetelerinde ve Star TV’de çalıştı. Hürriyet Gazetesi’nde istihbarat şefi, Sabah ve Günaydın’da spor servisi müdürlüğü görevinde bulundu.  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin mesleki yarışmalarından çok sayıda ödül aldı. Evli, iki çocuk babasıydı.

ETİKETLER
#talay erker #TGC #vefat