Medya
23 Oca 2011 09:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:59

UĞUR MUMCU NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, neden öldürüldü? Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in bir okuru bu sorunun yanıtını araştırdı..

Mumcu neden öldürüldü

‘BİLGİ sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz’ özdeyişini bizlere armağan etmiş, araştırmalarla, ülkemizin ulusal çıkarlarını gözeten ve korumaya çalışan Uğur Mumcu, MOSSAD ile Barzani arasında 70’li yıllardan beri süregelen ilişkiyi açıklayan 7 Ocak 1993 tarihli yazısından sonra öldürülmüştür. Birçok araştırmacı da, ABD emperyalizminin gerçek amacını ortaya koyan ve bugün de geçerliliğini koruyan bu yazı nedeniyle, onun hayatını kaybettiğini ileri sürmektedir.

Bu çağda, ulusal birlik ve beraberliğimizi korumak amacıyla yaptığı bir araştırma ve inceleme sonucunu içeren kendi yazısının, yazarının hayatına mal olması, ne kadar acı ve kaygı vericidir!

Ne yazık ki bu hain ve gaddarca saldırının katilleri hâlâ bulunamamıştır. 17 yıllık süre içinde göreve gelen tüm yöneticilerimizi bir kez daha uyarmak isterim. Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu gibi ulusal değerlerimizi, faili meçhul cinayetlere kurban edip, onların katillerini bulamazsak, birilerinin cesareti artacak ve ülkemizin daha birçok önemli değerini yitireceğiz.

Umarım, değerli Mumcu’nun bu önemli uyarısı sonucunda, güzel ülkemizin ulusal birliği ve bütünlüğü, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti yapısı için kaygı duyan tüm vatanseverler, güç birliği zamanının geldiğini ve geçmek üzere olduğunun farkına varırlar.

Prof. Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR