Politika
17 Haz 2023 15:10 Son Güncelleme: 18 Haz 2023 13:58

Uğur Dündar Fenerbahçe’deki görevinden önce istifa etti sonra ise geri döndü!

Fenerbahçe yönetimi ve üyeleri 2022 mali genel kurul toplantısı için bir araya gelirken, Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ıslıklandı. Dündar, olağan mali kongre devam ederken Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıkladı.

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Uğur Dündar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sonrasında ise düzenlenen 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda görevine geri döndüğünü açıkladı.

"GÖREVİ BIRAKMAYA KARAR VERDİM"

Uğur Dündar yaptığı açıklamada, "Hayat felsefem hep onurlu yaşamak,çocuklarıma şerefli bir soyadı bırakmak oldu. Yüksek Divan Kurulu Başkanlığını da Cumhuriyetin Feneri olduğu için kabul ettim. Bugün de bu görevi bırakmaya karar verdim. Ölünceye kadar Mustafa Kemal'in askeri olacağım,bedeli neyse ödeyeceğim." ifadelerini kullandı

GENEL KURUL'DA GERİ DÖNDÜ

Ali Koç'un üyelere seslenmesinin ardından söz alan Uğur Dündar, "Bana siyaset yapma diyenler, 'İktidara yağcılık yap' diyor.' Ben ölene kadar doğru söyleyeceğim. Yeri gelir iktidarı, yeri gelir muhalefeti eleştiririm. Devam etmemi isteyenler el kaldırsın." dedi.

Oy çokluğunun sağlanmasıyla birlikte Dündar, "Göreve devam etmem oy çokluğu ile onaylanmıştır." ifadelerini kullandı.

Kurulda kendisinin göreve devam edip etmeyeceği de üyelerin oylarına sunuldu. Dündar’ın göreve devam etmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Kendisine istifa etmesi yönünde el kaldıran üyeler, Uğur Dündar’a bir süre daha istifa etmesi yönünde tezahüratlarda bulundu.

VAROL ERSOY İSTİFA ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU!

Medyaradar'ın usta yazarı Varol Ersoy, geçtiğimiz günlerde yazdığı yazısında Uğur Dündar'a istifa çağrısında bulunmuş ve "Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi"ndeki, “Gazeteci mesleki durumların dışındaki faaliyetlerde yer almamalıdır. Siyasi parti ve profesyonel spor kulüplerinde aktif görevde bulunmamalı, ticari bir kuruluşun danışma veya yönetim kurulunda görev almamalı, kişi ve kurumlardan hediye, maddi çıkar sağlamamalıdır.” sözlerini hatırlatmıştı.

UĞUR DÜNDAR İLE EMEKLİ HAKİM KAVGA ETTİ

Bir üyenin konuşmasını bitirmesinin ardından duayen gazeteci ve Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Fenerbahçe Kongre Üyesi, eski ağır ceza hakimi bir kişiyi topa tuttu.

Dündar, üyenin öne çıkıp konuşma yapmak için olay çıkardığını, sıralama kağıtlarını yırttığını söyledi.

Uğur Dündar şunları aktardı:

“Değerli üyeler, biraz önce başkanlık divanına bir kişi geldi. Konuşma sırasını öğrenmek istedi. Aynı kişi sabah ben salona geldiğimde önümü keserek kendisinin emekli bir ağır ceza mahkemesi reisi olduğunu söyledi ve önce konuşmak istediğini ifade etti. Ben de konuşma sırasını bizim belirlemediğimizi masaya adını yazdırması halinde kaçıncı sırada yer alacaksa o sıraya göre geleceğini söyledik. Biz adalet anlayışımızla sadık kalacağımızı ifade ettik. Biz Fenerbahçe kültürünün bize yap dediğini yaparız. Saygı ve adalet duygusuyla hareket ederiz. Ve ben çok değerli üyelerin de bu kısıtlı süreleri bilinçli bir şekilde özen göstererek yerinde ifadelerle en kısa şekilde bağlayacaklarını düşünüyorum.”

 KONGRE ÜYESİNDEN UĞUR DÜNDAR'A TEPKİ

Bir Fenerbahçe Kongre üyesi, kürsüde yaptığı konuşmada Uğur Dündar'a karşı tepkisini dile getirdi.

Üye, konuşmasında şunları söyledi:

"Fenerbahçe, siyasetin üzerinde bir kulüptür! Yüksek Divan Kurulu başkanı olarak görev yaptığınız süre boyunca, Fenerbahçe ile ilgili medyada konuştuğunuz kadar siyasetle uğraşmasaydınız keşke."