Medya
09 Ağu 2014 11:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:33

Uğur Dündar 'Emin misiniz, son kararınız mı?'

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, seçim öncesi seçmenlere seslendi..

"Top­lum, ya bü­yük ön­der Ata­tür­k’­ün la­ik, Ba­tı­lı, çağ­daş ya­şam bi­çi­mi­ni ter­cih ede­cek, ya da mez­hep sa­vaş­la­rı­nın kan gö­lü­ne çe­vir­di­ği bir Or­ta­do­ğu ül­ke­si­ne ben­ze­mek için oy kul­la­na­cak" diyen Dündar, seçmenleri bir kez daha düşünmeye davet etti.

İşte Uğur Dündar'ın yazısı;

Çok az kal­dı.

Ya­rın…
Ka­pı­lar ka­pa­na­cak.
Tür­ki­ye ni­ha­i ter­ci­hi­ni ya­pa­cak.
Top­lum, ya bü­yük ön­der Ata­tür­k’­ün la­ik, Ba­tı­lı, çağ­daş ya­şam bi­çi­mi­ni ter­cih ede­cek, ya da mez­hep sa­vaş­la­rı­nın kan gö­lü­ne çe­vir­di­ği bir Or­ta­do­ğu ül­ke­si­ne ben­ze­mek için oy kul­la­na­cak.
İki­si­nin or­ta­sı yok.
Ya Ata­tür­k’­ün Cum­hu­ri­ye­t’­ine de­vam di­ye­cek,
Ya da muk­te­di­rin ka­fa­sın­da­ki dev­let dü­ze­ni­ne onay ve­re­cek.

* * * *
Ka­ra­rı­mı ver­dim de­me­den bi­raz du­run.
Hır­sız­lık­la­rı, yol­suz­luk ve rüş­vet­le­ri, rant­sal ta­lan­la­rı ge­çi­yo­rum, “ço­cu­ğu­nu­zun ge­le­ce­ği­ni dü­şü­nü­n” di­yo­rum.
Ör­ne­ğin gö­zü­nü­zün önü­ne eği­tim­de baş­la­tı­lan imam ha­tip­leş­tir­me ope­ras­yo­nu­nu ge­ti­rin.
Bu ope­ras­yon­la Şeh­za­de­nin Mil­li Eği­ti­m’i ne­re­ye gö­tür­me­ye ça­lış­tı­ğı­nı, bu­nun için han­gi plan­la­rı yap­tı­ğı­nı iyi gö­rün.
Muk­te­di­rin on yıl son­ra na­sıl bir genç­lik ya­rat­ma­yı ha­yal et­ti­ği­ni fark edin.
Yav­ru­nu­zun bi­li­min ışı­ğı­nı reh­ber edi­nen… Sa­na­tın ve bil­gi­nin son­suz ufuk­la­rı­na yel­ken aç­ma­yı alış­kan­lık edi­nen… Irk, din ve dil ayı­rı­mı yap­mak­sı­zın tüm in­san­la­rı in­san ol­du­ğu için se­ven… Kork­ma­dan so­ran ve sor­gu­la­yan, öz­gü­ven do­lu çağ­daş bi­rey­ler ola­rak ye­tiş­me­si­ni mi, yok­sa bi­at kül­tü­rü­nün ka­pı ku­lu ol­ma­sı­nı mı is­ti­yor­su­nuz, ona ka­rar ve­rin.
De­mok­ra­si­ler­de en bü­yük gü­cün muk­te­dir­ler de­ğil, tam ter­si­ne “bi­re­yin oy hak­kı­” ol­du­ğu bi­lin­ciy­le ka­pı­lar ka­pan­ma­dan, son zil çal­ma­dan, ko­şa­rak san­dı­ğa gi­din.
Ak­si tak­dir­de…
Ya­ni ka­tı­lı­mın az­lı­ğı ne­de­niy­le muk­te­di­rin ka­zan­ma­sı ha­lin­de…
Ge­le­cek­te oy ver­mek is­te­se­niz bi­le ata­cak san­dık bu­la­ma­ma ih­ti­ma­li­ni göz ar­dı et­me­yin.

* * * *
Dün, Ay­şe­nur Ars­la­n’­ın Halk TV’­de­ki Med­ya Ma­hal­le­si­’n­de Cü­neyt Ak­ma­n’­ın bel­ge­le­riy­le or­ta­ya at­tı­ğı bü­yük skan­da­lı bil­mem duy­du­nuz mu?
Me­ğer Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın Da­vo­s’­ta İs­ra­il Cum­hur­baş­ka­nı Şi­mon Pe­re­z‘­e eli­nin ter­si­ni gös­te­re­rek “van mi­ni­t” de­di­ği gün­ler­de ne­ler olup bit­miş bi­li­yor mu­su­nuz?
Dı­şiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı, Tür­ki­ye­’nin İs­ra­il’­in po­li­ti­ka­la­rı­nı des­tek­le­di­ği­ni Ame­ri­ka­’da­ki Ya­hu­di lo­bi­le­ri­ne an­lat­ma­sı için, bir ta­nı­tım şir­ke­ti­ne mil­yon­lar­ca do­lar pa­ra ver­miş!
Ya­ni AKP, içe­ri­ye “van mi­ni­t” der­ken, o şir­ke­te “Al mil­yon­lar­ca do­la­rı, İs­ra­il’­i des­tek­le­di­ği­mi­zi an­lat­ma­ya git!” de­miş.
Baş­ba­kan, İs­ra­il ko­nu­sun­da mil­le­tin gö­zü­nün içi­ne ba­ka ba­ka ya­lan söy­le­miş.
AKP tüm ik­ti­da­rı sü­re­sin­ce o lo­bi şir­ke­ti­ne do­lar akıt­ma­ya de­vam et­miş.
Bel­ge­le­re gö­re ya­lan, po­li­ti­ka ha­li­ne gel­miş.

* * * *
Çev­re­si­ne ışık saç­ma­yan am­pu­lün, la­ik de­mok­ra­tik Cum­hu­ri­ye­t’­i sü­rük­le­di­ği ka­ran­lık ve teh­li­ke­ler­le do­lu la­bi­ren­ti gö­ren dün­ya­ca say­gın Sü­me­ro­log Mu­az­zez İl­mi­ye Çığ, tüm Ata­türk­çü­le­re ses­le­ni­yor:
“E­ğer Ata­türk bu­gün ya­şı­yor ol­say­dı, oyu­nu Ek­me­led­din İh­sa­noğ­lu­’na ve­rir­di­” di­yor.
Bun­la­rı ya­şa­yan en bü­yük Ata­türk­çü ol­du­ğu hiç kim­se ta­ra­fın­dan tar­tı­şıl­ma­yan o man­gal yü­rek­li çağ­daş bi­lim ka­dı­nı söy­lü­yor.
Gerçekleri çekinmeden seslendirdiği için kendisine, dü­şün­ce­le­ri­ni ak­tar­dı­ğım için de ba­na kı­zan­la­ra acı acı gü­lü­yor!

* * * *
Duy­du­nuz mu?
Ses­ler ge­li­yor…
Zil­ler ça­lı­yor, ka­pı­lar ka­pa­nı­yor.
Cum­hu­ri­yet, onu ko­ru­mak için ver­di­ği­niz sö­zü tut­ma­nı­zı, ya­ni oyu­nu­zu kul­lan­ma­nı­zı bek­li­yor.
Ya da gi­den ge­mi­nin ar­dın­dan ba­ka­ka­la­ca­ğı­nı­zı bil­me­niz ge­re­ki­yor!