Dünya
26 Ağu 2022 20:33 Son Güncelleme: 26 Ağu 2022 20:39

Üçlü Mutabakat sonrası ilk toplantının yapıldığını Helsinki'de skandal PKK/YPG gösterisi

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de Üçlü Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma'nın ilk toplantısı yapıldı. O sırada üçlü muhtıraya imza atan YPG/PKK yandaşları İsveç, Finlandiya ve Türkiye aleyhine gösteri yaptı. Örgütü simgeleyen bez parçaları ve Öcalan posterleri açan PKK yandaşı grup, NATO üyeliği konusunda Finlandiya ve İsveç'in, Türkiye'nin taleplerini kabul etmemesini ve NATO'ya girmemesini istedi.

NATO Madrid Zirvesi'nde 28 Haziran 2022 tarihinde Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan Üçlü Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma'nın ilk toplantısı Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapıldı. Görüşmelerde, Daimi Ortak Mekanizma'nın çalışma esasları belirlendi, Üçlü Muhtıra'da kayıtlı taahhütlerin hayata geçirilmesine yönelik gelişmeler gözden geçirildi ve önümüzdeki dönemde atılması gereken somut adımlar üzerinde duruldu.

YPG/PKK YANDAŞLARI GÖSTERİ YAPTI

Toplantının yapıldığı Helsinki'de, o sırada terör örgütü YPG/ PKK yandaşları İsveç, Finlandiya ve Türkiye aleyhine gösteri yaptı. Finlandiya Dışişleri Bakanlığı önünde toplanan terör yandaşları, NATO üyeliği konusunda Finlandiya ve İsveç'in, Türkiye'nin taleplerini kabul etmemesini ve NATO'ya girmemesini istedi.

ÖCALAN POSTERİ AÇTILAR

Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in NATO Madrid Zirvesi'nde imzaladığı Üçlü Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma'nın ilk toplantısının Finlandiya'da yapılmasına da karşı çıkan terör yandaşları, gösteride terör örgütü YPG/ PKK'yı simgeleyen bez parçaları taşırken terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açtı.

FİNLANDİYA VE İŞVEÇ, İŞ BİRLİĞİ SÖZLERİNİ YİNELEDİ

Finlandiya ve İsveç, Üçlü Muhtıra'da kayıtlı, terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede Türkiye'yle tam dayanışma ve iş birliği sergileyecekleri, PKK terör örgütü başta olmak üzere milli güvenliğine yönelik tüm tehditlere karşı Türkiye'ye tam destek verecekleri, PYD/ YPG ve FETÖ'ye destek sağlamayacakları yönündeki taahhütlerini yineledi. Mekanizma kapsamında ele alınan konularda somut ilerleme kaydedilmesi için ilgili kurumlar arasında teknik düzeyde işbirliğinin yoğunlaştırılması konusunda mutabık kalındı.

HEYETE KALIN VE ÖNAL BAŞKANLIK ETTİ

Daimi Ortak Mekanizma'nın Türk heyetine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlık etti, heyette Adalet, Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma Bakanlıkları ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan temsilciler de yer aldı. İsveç heyetine Başbakanlık Devlet Sekreteri Oscar Stenström, Finlandiya heyetine Dışişleri Bakanlığı'da Daimi Devlet Sekreteri Jukka Salovaara başkanlık etti, adalet, güvenlik ve istihbarat kurumlarindan temsilciler hazır bulundu.