Dünya
24 Nis 2024 10:44 Son Güncelleme: 24 Nis 2024 10:46

ABD Senatosu da onayladı: TikTok yasaklanıyor mu?

Senato, TikTok'un Çin merkezli ana şirketi ByteDance'i, sosyal medya platformunu yasaklama tehdidi altında satmaya zorlayacak bir yasayı kabul etti. Son kararı Joe Biden verecek.

Karar, ABD'li milletvekillerinin yasal zorluklarla karşılaşması ve bu platforma güvenen içerik oluşturucuların hayatlarını alt üst etmesi beklenen tartışmalı bir hamle olarak değerlendirildi. Üstelik TikTok mevzuatı, Ukrayna ve İsrail'e dış yardım sağlayan 95 milyar dolarlık daha büyük bir yargı paketine dahil edildi. Artık iş, TikTok teklifini destekleyen ve paketi alır almaz imzalayacağını söyleyen Başkan Joe Biden'a kaldı...

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri tarafından geçen hafta TikTok tasarısının yüksek öncelikli pakete eklenmesi yönünde alınan karar, tasarının Kongre'de geçişini hızlandırdı ve tasarının daha önceki bir versiyonunun durduğu Senato ile yapılan görüşmelerin ardından geldi. Bu sürüm, TikTok'un ana şirketi ByteDance'e platformdaki hisselerini elden çıkarması için altı ay süre vermişti. Ancak bu karar, on milyarlarca dolar değerinde olabilecek karmaşık bir anlaşma için çok kısa bir süre olduğundan endişe uyandırdı.

Gözden geçirilen geliştirilmiş mevzuat, ByteDance'e TikTok'u satması için dokuz ay süre vererek son tarihi uzatıyor ve satış devam ediyorsa olası üç aylık bir uzatma veriyor. Tasarı aynı zamanda şirketin TikTok'un, kullanıcıların ilgi alanlarına göre video besleyen ve platformu trend belirleyici bir fenomen haline getiren algoritmasını kontrolü de engelleyecek.

ETİKETLER
#joe biden #tiktok