Medya
25 Ağu 2006 13:06 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

TV5 ÇALIŞANI BAYAN BURHAN AYERİ'YE NEYİ ŞİKAYET ETTİ?...

"Hoca´nın televizyonu" TV-5 için hazırlanan bir programın ekibi Akşam yazarı Burhan Ayeri ile röportaj yaptı.Röportaj sırasında tümü bayan olan ekipten bir tanesi Ayeri´ye bir konuda şikayette bulundu.Ayeri´nin "hiç beklemezdik" dediği şikayet neydi?

Elbirliğiyle tabuları yıkıyorlar

TV5'in vatandaşların arasındaki adı 'Hoca'nın televizyonu'. Hangi Hoca diye sormadan; Necmettin Erbakan diyelim. Genelde AK Parti gibi sulandırılmamış 'Milli Görüş' paralelinde yayın yapmaktalar. Bir süredir bizimle röportaj yapmak için ısrarcı oldular. Sonunda ikna ettiler.

Geldiler ve AKŞAM'daki odamızda, diğer kanalların kadın programlarını ön plana çıkaran soru yağmuruna tutulduk.Hedefleri belli. Onlar da kadınlara yönelik bir şeyler hazırlıyorlar. Pazartesi günü ilki yayınlanacak. İsmi de 'Hayat Ağacı'.

O kadar güzel hazırlanmış zeka pırıltıları fışkıran sorulara muhatap olduk ki, beğendik. Planlı ve programlı bir mini ekip. Bizim söyleşinin de yer aldığı yapımın, aksilik olmazsa çarşamba öğreden sonra yayınlanacağını bildirdiler.

Gelelim en önemli tespitimize. Aysun Bilge Aktar'ın yapımcı-sunuculuğunu yaptığı Hayat Ağacı'nda Füsun Akdoğan, Aynur Elikesik ve bir hanım arkadaş daha var. Anlayacağınız kurmayların hepsi bayan. Ateş gibiler.

Hele içlerinden biri-Adını vermeyeceğiz-öyle bir şikayette bulundu ki, hiç beklemezdik. Hava çok sıcak, nem oranı yüksek ve kıyafetinden şikayet etti. 'Bu konuda biraz daha esnek olunamaz mı' diye kalktı bize sordu. Sanırız, bunun muhatabı ya da muhatapları belli. Türkiye'nin değiştiği gün gibi ortada.

Düne kadar bir kısım çevrelerin 'İkinci sınıf insan' muamelesi yaptıkları artık gözünü açtı. Her yeri zorluyorlar. Zorlamaya da devam edecekler. Araçlarını ve kameralarını kendileri kullanıyorlar. Bir takım tabuları yıkıyorlar. Sayın Hoca, vaktiyle hanımları fazla sıkmasa, şimdi evinde değil, hala Meclis'teydi.

Bunları niye mi yazdık; açıklayalım: Son günlerin konusu, Yeni Şafakçılar'ın magazin yapma kararı aldıkları toplantıya katkımız olsun istedik...